ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Nankörlük etmeyin”

“Nankörlük etmeyin”
YAYINLAMA: 07 Ekim 2020 / 14.01
GÜNCELLEME: 07 Ekim 2020 / 14.01

Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, muhtarların sorunlarını dinledi. Muhtarlar, yağmur sularından dolayı cadde ve sokaklardaki su birikintisinden yakınırken, bazı muhtarlar, mahallelerine belediye otobüsünün gelmediğini söyledi. Celal Doğan ise,110'ar bin kilometre su ve kanalizasyon şebekesi bulunan Gaziantep’i teslim aldıktan sonra şebeke uzunluğunun bir milyon 200’er bin kilometreye çıkardıklarını söyledi.

Ahmet Taner Kışlalı Meclis Salonu’nda dün muhtarlarlabiraraya gelen Doğan, mahallelerin altyapıyla ilgili taleplerini tespit etmek istediklerini belirterek, muhtarlara söz verdi. Toplantıda konuşan Doğan, "Bu şehirde yüzde 99 altyapısını bitirmiş belediyeye bir boru döşemedi diye sızlanıyorsunuz. Nankörlük etmeyin. Türkiye'de yeraltı suyu olmayan tek şehir Gaziantep. Yıllar önce şehir sularına kanalizasyon suyu karıştığı için herkes para vererek su alıyordu. Biz vatandaşlarımız mağdur olmasın, hastalıklara yakalanmasın diye 168 kilometre öteden su getiriyoruz” dedi.

Doğan, “Suyu buraya getirmenin bedeli 470 milyon Dolar. Suyu getirmek için elektriğe verdiğimiz para 3 trilyon 450 milyar. Uzaktan gelen su pahalı olur" dedi. Hacıbaba semtine otobüsün 4 saatte bir gittiğini bunun nedeninin de yolcu durumuna bağlı olduğunu ifade eden Doğan, "Biz tespitlerimizi yaptırarak otobüs seferleri düzenleriz. Bir kişi için özel otobüs kaldıracak halimiz yok. Yoğunluk saatlerinde otobüs gider. O mahalleye gece saat 11.00'den sonra sıfır yolcu ile gidiyor otobüs' şeklinde konuştu.

Fakirlere her yıl olduğu gibi bu yılda gıda yardımı yaptıklarını, bu yıl fakirleri tesbit için 10 kişilik bir ekip kurduklannı söyleyen Doğan, “Ekibimiz çalışmalarına başladı. Yardıma gerçekten muhtaç otan fakirler tespit ediliyor ve yardımlar onlara yapılıyor. Daha önce fakirleri muhtarlardan öğreniyorduk. Ama bazı muhtarlar yardımlan kendi yakınlanna verdi”dedi.

Geçmişe dönük su parasının silinmesiyle ilgili bir talep üzerine ise, “Su parası borç- lannı silerek dürüst halka kötülük yapmış oluruz. 50 Yıl başkasının parasını yedik ve şimdi geldi dayandı. Kim ne yaparsa onu bulur. Ben popülist politika yapmam. Mesela geçen gün seyyar satıcılar eylem yaptı. Genç kızlanmız yolda yürüyemiyordu. Ben onları bıraksam iyi olur muydu? Bizden sonra gelecekleri de düşünmek zorundayız. Biz yarın bırakıp gideceğiz. Arkamızdan demezler mi, ne biçim şehir bırakmış diye" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *