ANASAYFA arrow right Güncel

Naci Topçuoğlu anlıyor

Naci Topçuoğlu anlıyor
YAYINLAMA: 11 Mayıs 2022 / 15.00
GÜNCELLEME: 11 Mayıs 2022 / 15.00
Gaziantep sanayisinin öncülerinden olan, kentin sanayileşme ve markalaşma sürecine katkılarından dolayı ''Efsane Sanayici'' olarak anılan merhum M. Naci Topçuoğlu, vefatının 14. yılında dualarla anılıyor.

Gaziantep Sanayi Odası’nın kurucuları arasında yer alan ve 10 yıl süreyle GSO Meclis Başkanlığı görevini yürüten ve 14 yıl önce 11 Mayıs 2008 tarihinde geçirdiği kalp krizi sorası yaşamını yitiren merhum M. Naci Topçuoğlu başta halı sektörü olmak üzere Gaziantep sanayisinin gelişimine önemli katkılar sağladı. Topçuoğlu'nun ölüm yıl dönümünde KOVİD-19 salgını dolayısıyla anma töreni düzenlenemeyeceği açıklanırken, ailesi, dostları ve sevenleri tarafından dualarla anılıyor.

Gaziantep ve Türk sanayisinin efsane isimlerinden merhum M. Naci Topçuoğlu 14 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonrası vefat ederek ebediyete intikal etmişti. Gaziantep’i sanayi alanında birçok önemli yatırımla buluşturarak, kentin inovasyon ve AR-GE alanlarındaki ilk uygulayıcıları arasında gösterilen merhum M. Naci Topçuoğlu bıraktığı manevi mirası ile de genç iş adamı ve sanayiciler için halen önemli bir rehber olma özelliği taşıyor. Kuruluşundan itibaren vefat edene kadar, Gülsan Holding ve Kaşmir Halı’nın yönetim kurulu başkanlığını yapmış olan M. Naci Topçuoğlu, Gaziantep Sanayi Odasının kuruluşunda da aktif görev almış, kurucu üyeliğinin yanı sıra 10 yıl süreyle GSO Meclis Başkanlığını başarıyla yürütmüştü. Gaziantep’in ekonomi alanında olduğu gibi sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinin zenginleşmesine de katkı sağlayan Topçuoğlu, Gaziantepspor As Başkanlığını da üstlenerek başarıyla yapmıştı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *