ANASAYFA arrow right Yaşam

Müzisyenler ve sanatçılar düğün sezonundan umutlu

Müzisyenler ve sanatçılar düğün sezonundan umutlu
YAYINLAMA: 18 Nisan 2021 / 19.32
GÜNCELLEME: 18 Nisan 2021 / 19.32
Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Onurlu, Haziran ayında bir normalleşme beklediklerini söylerken, “Ramazan ayında alınan kısmi yasaklarla beraber vaka sayıları biraz düşerse düğünler konusunda da esneklik olacağını düşünüyoruz” dedi.

Müzik sektörü bir yıldan beri durgun

Pandemi nedeniyle müzik sektörünün bir yıldan beri durgun olduğunu hatırlatan Onurlu, “Düğünler olmayınca, müzikholler açılmayınca sanatçı ve müzisyenlerimiz mağdur oldu. Bu süreçte federasyon olarak sıkıntılarını giderebilmek gerek Kültür ve Turizm Bakanlığı gerekse Gaziantep’teki belediyelerle görüştük. ‘Müzik susmasın’ referansımızla 4 ay boyunca ayda 1000 TL destek veriliyor. Zorlu sürecin devam etmesi nedeniyle hiçbir etkinlik ve program yapılmıyor. Verilen destek süresinin uzatılması için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Çoğu sanatçı ve müzisyen ek işte çalışmaya başladı

Çoğu sanatçı ve müzisyenin ek işte çalışmaya başladığını kaydeden Onurlu, geçen yıl Mart ayından beri yaşanan mağduriyetlerin devam ettiğinin altını çizdi. “Gaziantep büyükşehir ve merkez ile ilçe belediyelerin arkadaşlarımızın mutfak giderlerini karşılamalarını talep ediyoruz. Bu konuda talepte bulunduk ve gerekli destekleri vermelerini bekliyoruz. Normalleşme dönemine geçilince müzik sektöründe de biraz daha esneklik istiyoruz” dedi.

Denetimler sonucunda kayıt dışı çalışanlarda azalma oldu

Onurlu, Gaziantep Valiliği Koordinasyonunda ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle müzisyen ve sanatçılara yönelik hijyen eğitimi verdiklerini ifade ederken, “İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte denetimler gerçekleştirdik. Denetimlerde kayıt dışı olanları kayıt altına aldık. ‘Müzik susmasın’ projesi ve belediyelerden alınan destekler sayesinde 2 ayda federasyonun üye sayısı 700 üyeden 3 bin 600’e çıktı. Normalleşme olduğunda bu kayıtlar Gaziantep ve Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlayacak” açıklamasını yaptı. Fatma Karabacak

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *