ANASAYFA arrow right Yaşam

Müzisyen ve sanatçılar İŞKUR üzerinden istihdam edilmeli

Müzisyen ve sanatçılar İŞKUR üzerinden istihdam edilmeli
YAYINLAMA: 10 Aralık 2020 / 20.59
GÜNCELLEME: 10 Aralık 2020 / 21.29
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenecek bir projede yer alacak müzisyen, müzik emekçileri, yorumcu ve eser sahiplerine 1000 lira nakdi yardımda bulunulacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu’nun da içerisinde bulunduğu, dernek ve federasyonlar ile video konferans ile toplantı yaptı

Verilecek 1000 liranın yaraya merhem olmayacağını ve çoğu sanatçının faydalanamayacağını açıklayan Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Onurlu, “Madem yasaklar geldi, iş yapamayan ihtiyaç sahibi müzisyen ve sanatçıların İŞKUR üzerinden belediyelerde, valilikte ve diğer kurumlarda istihdam edilmesini talep ediyoruz. Yani geçekten dar gelirli olan müzisyen ve sanatçılara istihdam yolu açılması lazım” dedi.

1000 lira yaraya merhem olmaz

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaptığı toplantıya katıldıklarını hatırlatan Onurlu, “1000 liranın düzenlenecek projede yer alan müzisyenlere ödenecek. Bir defaya mahsus olarak verilecek bu paranın ne faydası olabilir ki? Kayıt dışılığı önlemek için çalışırken, bakanımızın, ‘Herhangi bir yere kaydı bulunmayan bir sanatçı da başvurabilir’ demesini doğru bulmuyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 11 Aralık’ta hangi dernek, federasyon ve kurumlarla çalışacağını açıklayacak. Biz de ona göre kayıtları oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Herhangi bir gelirimiz olmadığı gibi destek veren de yok

Ekonomiye katkı sağlamak amacıyla çalıştıklarını kaydeden Genel Başkan Onurlu, kayıt dışı çalışmayı önlemek için denetim yaptıklarının altını çizdi. “Kaydı olmayanların nerede çalıştığını bilmediğimizden kaydını oluşturmak ekonomiye zarardır.  Ayrıca açıklamalara göre 15 bin lira kredi desteği verilecek deniliyor, fakat alsak bile nasıl ödeyeceğiz? Çünkü şu anda herhangi bir gelirimiz olmadığı gibi destek verende yok, Allah’a emanet yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Sanatçı camiası tamamen ölü

“1000 hangi sanatçının derdine çare olacak” diye soran Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Onurlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Ünlü isimlerin bin liraya ihtiyacı yok, asıl ihtiyacı olanlar mahalli yerel sanatçılardır. Yetkililer, sahaya çıkacak, bizlerin yanına gelecek, bizlerde yardımcı olacağız, gerçek ihtiyaç sahiplerini belirleyip yardım edecekler. Sanatçı camiası tamamen ölü. Her yer tıklım tıklım lakin söz konusu sanatçılar olunca sosyal mesafe deniliyor. Ayrıca, yapılandırma çıktı, geçmişe dönük SGK borçlarımız var. Borçlarımızı yapılandıracağız ama hangi para ile ödeyeceğiz?

Her şeyden önce kaynak gerekiyor.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *