ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Mütercim Asım’ın yayalığı kalmadı

Mütercim Asım’ın yayalığı kalmadı
YAYINLAMA: 08 Aralık 2020 / 14.07
GÜNCELLEME: 08 Aralık 2020 / 14.07

Trafiğe kapatılarak yaya alışveriş alanı olarak düzenlenen Mütercim Asım Caddesi seyyar satıcıların mekanı olurken, caddeye açılan ara sokaklar da park alanı olarak kullanılıyor. Trafiğe kapalı caddede, belediyelerin denetimsizliği yüzünden motosikletler cirit atıyor.

Mütercim Asım’ın ilk dönemlerdeki havasının kalmadığını belirten esnaf, gün boyunca caddenin bir ucundan diğerine motosikletlerin gelip gittiğinden ve yayaları tedirgin ettiğini söylerken, “Belediyelerin denetimsizliği yüzünden caddenin tadı kalmadı. Sabahları Kunduracılar Sitesi’nin önü tepe halinde çöplerle doluyor. Gelip geçen insanları iğrendiren bu görüntüye her sabah tanık olmak mümkün. Caddeye açılan ara sokaklar araç parkı haline geldi” diye konuştu.

Caddeyi geçiş alanı olarak kullanan ve bazen de gelip dükkanların önünde durup satış yapan seyyar satıcıların alışveriş için dolaşanları rahatsız ettiği belirtilirken, “Belediyeler burayı tamamen boşladı. Hiçbir denetim yok, isteyen istediği yerde durup, istediğini satıyor. Seyyar satıcılar yüzünden temizlik de sağlanamıyor. Ama kimse gelip neden burada duruyorsun diye sormuyor. Böyle düzensizlik ve denetimsizlik olur mu” diye yakınıldı.

Şahinbey Belediyesi’nin temizliğe gereken titizliği göstermediğinden yakınan esnaf, “Sabahlan Kunduracılar Sitesi’nin önünde bekleyen çöplerden utanıyoruz. Buraya gelen bir yabancı bu görüntü karşısında ne düşünür? Bu çöpler ya çok erken toplanmalı ya da esnafa tembih edilip, çöp toplama saatinde dışarı bırakılması sağlanmalı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *