ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Müteahhitliğin tanımı yapılmalı

Müteahhitliğin tanımı yapılmalı
YAYINLAMA: 28 Haziran 2022 / 19.21
GÜNCELLEME: 28 Haziran 2022 / 19.21
Türkiye’de en kolay sahip olunacak mesleğin müteahhitlik olduğuna dikkat çeken mühendisler, hiç-bir eğitim almadan, teknik bilgi sahibi olmadan kolaylıkla elde edilebilir başka bir meslek olmadığını belirtti. Mühendisler, siyasilerin rant elde edebilmek için ihaleleri yandaşlarına ulufe gibi dağıtarak kaynakların yanlış yerde kullanılmasına çanak tuttuklarını açıkladı.

Ticaret Odası’na kayıt olan ve vergi mükellefi her vatandaşın rahatlıkla müteahhit olabileceğini ifade eden İnşaat Mühendisleri Derneği Başkanı Rıdvan Köksüzer, ülkede meydana gelen depremlerde yaşanan faciaların sorumlularının 1950 yılından beri bu yasayla ülkeyi idare eden siyasiler olduğunu açıkladı. Siyasi rant elde edebilmek için her siyasi grubun kendi yandaşlarına ihaleleri ulufe gibi dağıttıklarını söyleyen Köksüzer, konuşmasına şöyle devam etti: Ülkemiz kaynaklarının israf edilişinin, yolsuzlukların en müsait yollarından birisi mevcut müteahhitlik ve ihale sistemidir.

Milletvekilinin bir köydeki bütün insanlara müteahhitlik karnesi çıkarmasını başka türlü nasıl izah edebiliriz. Bu şekilde sorumsuzca dağıtılan karnelerin sayısının 2 yüz bin civarında olduğu söylenmektedir. İçinden çıkılmaz bir hale gelen bu sorun için karnelerin güncelleştirileceği şeklinde duyumlar aldık. Bu işle uğraşmayan, ancak birilerine kiralanabilen karneler iptal edilecek. Ancak karneler güncelleştirilse de bu sorunun temel çözümü “Müteahhitliğin tanımının” yerinden yapılması ve bu işin eğitimini almış kişilerce icra edilmesini sağlamaktır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *