ANASAYFA arrow right Yaşam

Müşteri garantili yol, köprü hastane ve geçitler bütçeyi bitirdi

Müşteri garantili yol, köprü hastane ve geçitler bütçeyi bitirdi
YAYINLAMA: 14 Mart 2021 / 19.22
GÜNCELLEME: 14 Mart 2021 / 19.22

Atatürkçü Düşünce Derneği Gaziantep Şube Başkanı İsmail Tümer, ülke ekonomisinin çok kötü olduğu tespitini yaparken, “Tüp kuyrukları, yağ kuyrukları, gaz ve şeker kuyrukları gördük, ama hiç bu kadar kötü değildi. Müşteri garantili hastaneler, köprüler, yollar ve geçitler ülkenin bütçesini bitirdi. Dolayısıyla Türkiye 5 müteahhide çalışıyor. Merkez Bankası’nın kasasında ki 128 milyar dolar kayıp, nerede olduğu bilinmiyor” dedi.    

Kısıtlamalar nedeniyle etkinlik yapamaz duruma geldik

Salgın nedeniyle büyük zorluklar yaşadıklarını belirten Tümer, “Yeni yönetim ile ilk toplantımızı yapmadan pandemi süreci başladı. Çalışmalara başladık, ancak toplantı, yürüyüş ve etkinlikler kısıtlandı. Dolayısıyla dernek etkinliklerini yapamaz duruma geldik. Gençlere ve öğrencilere mümkün olduğunda sosyal medya üzerinden ulaşmaya çalışarak bazı çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca önemli günleri de yine bir araya gelemediğimizden sosyal medya aracılığıyla kutlama çalışıyoruz” diye açıklamada bulundu.

65 yaş üstü insanların sağlıkları bozuldu

Tümer, dernek binasında maske, mesafe ve hijyene dikkat ettiklerinin altını çizerken, “Koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş üstü insanlar bir yıldan beri çok büyük sıkıntı yaşamaktadırlar. Sağlıkları bozuldu. Çünkü kapalı bir ortamda veya evde oturmak insanı körleştiriyor. Güneşe, açık havaya çıkmak ve birkaç adım atmak hiç olmazsa sağlık açısından önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

Maaş zamları artan enflasyon karşısında düşük kaldı

Esnafın perişan olduğunu ve tüm ürünlere yüzde 50 zam yapıldığını hatırlatan Başkan Tümer, “Ülkemizdeki enflasyon arttı, buna karşın verilen maaş zamları çok düşük kaldı. İşsizlik ve yoksulluk artıyor, ama hiçbir şekilde iş arayanlara yardımcı olamıyoruz. Yok denilse ya da yasak olsa da işten çıkarılanlar var. Mutasyona uğrayan virüs daha tehlikeli bir noktaya geldi. Bunun sonucunda yeniden yasaklar, kısıtlamalar ve kapanmalar yaşanacağını düşünüyoruz. Yeterince aşı gelmeyince, aşılama da hızlı ilerlemiyor” ifadelerine yer verdi. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *