ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Mumcu’nun sözleri doğru, tavrı yanlış 

Mumcu’nun sözleri doğru, tavrı yanlış 
YAYINLAMA: 24 Temmuz 2020 / 20.42
GÜNCELLEME: 24 Temmuz 2020 / 20.42

ANAP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Mumcu’nun Başbakan Bülent Ecevit ile ilgili değerlendirmesi kamuoyundan destek bulurken, Turizm Bakanı Mustafa Taşar genel başkan yardımcısı Mumcu’yu yalnız bıraktı ve açıklamaları tasvip etmediğini söyledi. Mumcu’nun açıklamaları diğer siyasilerden de farklı tepki gördü. SP II Başkanı İrfan Çelikaslan açıklamaları önemli, CHP İlçe Başkanı Zihni Kepkep ise şov olarak değerlendirirken, iktidar ortağı MHP’nin İlçe Başkanı Mustafa Altunbaş, “Mumcu doğru konuşuyor, o halde gereğini yapıp koalisyondan çekilsinler” diye konuştu.

ANAP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Mumcu'nun Başbakan Ecevit ile ilgili ‘çağdışı bir başbakan' değerlendirmesi Turizm Bakanı Taşar'dan tasvip görmedi. Taşar. Mumcu’nun sözlerini koalisyon adabına aykırı bulduğunu ifade ederken. “ANAP misyonunu benimsemiş görünerek kendi çıkar hesapları ve kaygılan peşinde koşanlar, siyasetin kilometreleri içerisinde yorulmakta ve sağa sola çatmaktalar" dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı İrfan Çelikaslan, Erkan Mumcunun açıklamalarının son derece önemli olduğunu belirterek. '‘Mumcu. ANAP'ta Genel Başkan Mesut Yılmaz'dan sonra ikinci adam. Ecevit ile ilgili açıklamasının partinin görüşü olduğunu ve partisini bağladığını söylüyor. Bunlar altı çizilecek sözler. O Ecevit’i yalancılıkla ve çağın gerisinde olmakla suçluyor, Ecevit ise Mumcuyu ciddiye almadığını söylüyor. Koalisyon ortakları arasında böyle ilginç ve önemli bir söz düellosu yaşanıyor. Tüm bunlar hükümetin yamalı bohça olduğunu ve yürümeyeceğini gösteriyor. Ancak her şeye rağmen ayakta kalma mücadelesi veriyorlar’ şeklinde konuştu.

ANAP’ın hükümetten kaçma taktikleri sergilediğini ileri süren MHP Şehitkamil İlçe Başkanı Mustafa Altunbaş ise, “ANAP bu hükümetin ortağı. Ortada imzalanan bir protokol var. Herkesin buna uygun hareket etmesi gerekiyor. ANAP kendini kurtarmak için senaryolar üretip vurkaç taktiği izliyor. Ülke sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Mumcu’nun söylediklerinin tamamına katılıyorum, haklı konuşuyor. Ancak madem bunları söylüyor, o zaman gereğini yapsınlar ve hükümetten çekilsinler" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *