ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Mülteci ve Gaziantepli kadınlar birlikte caz eğitimi aldı

Mülteci ve Gaziantepli kadınlar birlikte caz eğitimi aldı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.30
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.30
Uluslararası Caz Günü kapsamında Caz müzisyenleriyle Gaziantep’te buluşan mülteci ve Türk kadınlar hem Caz hakkında bilg
Uluslararası Caz Günü kapsamında Caz müzisyenleriyle Gaziantep’te buluşan mülteci ve Türk kadınlar hem Caz hakkında bilgi sahibi oldu hem de Caz söyledi.
Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women Türkiye) tarafından 30 Nisan Uluslararası Caz günü münasebetiyle düzenlenen yarım günlük atölye çalışmasında kadınlar müziğin evrensel değerleri, caz müziğinin tarihçesi, yorumlanış biçimleri ve temel melodileri hakkında bilgiler aldı. Kadınlar hem keyifli vakit geçirdi hem de Caz şarkıları söyledi ve dansla eşlik etti.
SADA Kadın, Gelişim ve Dayanışma Merkezi’nden faydalanan mülteci ve ev sahibi toplumdan müziğe özel ilgisi olan kadınlara yönelik sosyal bir faaliyet olarak Gaziantep’te düzenlenen etkinlik Avrupa Birliği finansmanıyla UN Women önderliğinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Çalışma Örgütü ve Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) ortaklığında yürütülen “Türkiye’deki Suriyeli Kadınların, Kız Çocuklarının ve Ev Sahibi Toplumun Dayanıklılığının Artırılması” Projesi kapsamında gerçekleştirildi.
Aralarında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Caz Bölümü öğretim üyesi olan Ahmet Berker’inde bulunduğu Caz sanatçıları Selçuk Canberk Dağtekin, İrfan Dündar Erentürk, Ceren Temel tarafından verilen kısa eğitim kapsamında dünyaca ünlü caz sanatçıları ve parçalarından kısa örnekler tanıtıldı; melodilerden örnekler çalındı, caz ve kadın teması işlenerek müziğin evrensel barışa, kültürlerarası etkileşime ve paylaşıma yaptığı katkılara atıfta bulunuldu.
Etkinliğin sonunda Suriyeli ve Türk Kadınlar bir Caz şarkısının nakaratını öğrenerek solist ve müzisyenlerle birlikte söylediler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *