ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Mükellefin yüzde 35’i beyanda bulunmamış

Mükellefin yüzde 35’i beyanda bulunmamış
YAYINLAMA: 26 Eylül 2022 / 15.07
GÜNCELLEME: 26 Eylül 2022 / 15.07
Şahinbey belediyesi emlak ve çevre temizlik müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sırasında, %35 civarında mükellefin hiç beyanda bulunmadığı görürken, yüzde yirmisini de eksik ve yanlış beyanda bulunduğu görüldü.

Denetimler sürüyor

Şahinbey ilçesinde bulunan emlak mükellefleri, emlak ve çevre temizlik müdürlüğünden 30 personelle denetleniyor. Şahinbey Belediyesi emlak müdürü Ali Doğan, 1 Ocak 2003 tarihine kadar belediye sınırları içerisinde bulunan 155.000 emlak mükellefinin tek tek ev ve işyerlerine giderek, beyanlarının doğru ve eksiksiz olması için gerekli düzenlemelerin yerinde yapıldığını söyledi.

%20’si eksik beyanda bulunuyor

Denetimlerin sekiz aydan bu yana sürdürüldüğünü belirten Doğan, “Vatandaşın verdiği beyanname ile ikametgahına gidiyoruz. Burada yaptığımız inceleme sonucunda yüzde yirmisinin evinin ikinci ve üçüncü katını beyan etmediğini görüyoruz. Denetimlerimiz sırasında daha da ilginç olan %30-35 kadar mükellefin hiç veya da bulunmayışı. Ekiplerimiz büyük bir titizlikle taşınmazın ve yanlı ruhsat, elektrik, su makbuzlarından da faydalanarak geriye dönük olarak beyannamelerini tam ve eksiksiz olarak dolduruyor. 2003 yılı için 3 trilyon emlak gelir tahakkuk ettiğimiz düşünülürse, %35 gibi kayıt dışı bir beyanın getireceği gelir göz ardı edilemez” diye açıklamada bulundu.

3 trilyon tahakkuk ettirildi

Vatandaşların genel kontrol memurlarına mutlaka belediyeden geldiklerini kanıtlayan, personel kimlik kartlarını sormasını hatırlatan Doğan, “Sekiz aydan bu yana çevre temizlik müdürlüğü personelinin de yardımıyla imarlı bölgenin yüzde sekseninde çalışmalarımızı tamamladık. Yılsonuna kadar Belediye sınırları içinde bulunan tüm taşınmazların tespitini tamamlamış olacağız. Vatandaşlarımızdan kontrol memurlarımızın gelmesini beklemeden, belediyemize gelerek beyanda bulunmalarını istiyoruz” diyerek, yapılan denetimler sonucunda yıl sonunda 155.000 mükellefin 200.000’e çıkarken, 3 trilyon tahakkuk ettirilen verginin de büyük oranda artacağını bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *