ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Muhtarlık seçimlerinde CHP ve HADEP çekişti

Muhtarlık seçimlerinde CHP ve HADEP çekişti
YAYINLAMA: 31 Ağustos 2020 / 17.45
GÜNCELLEME: 31 Ağustos 2020 / 17.45
Şahinbey ilçesinde iki yeni mahallede muhtarlık seçimi yapıldı. HADEP’lilerin yoğunlukta olduğu bölgede CHP ile HADEP adayları çekişti, muhtarlıklar iki parti arasında paylaşıldı. Diğer partiler aday göstermedi.

Ocaklar Mahallesi’nden ayrılan Narlıtepe ile Fırat Mahallelerinde dün muhtarlık seçimi yapıldı. Narlıtepe Mahallesi’ndeki muhtarlık seçimine CHP’den 2, HADEP ve bağımsızların desteklediği birer aday olmak üzere üç kişi katıldı. Oylama sonucunda CHP'li Salih

Açıkgöz 516 oyla muhtarlığı kazanırken, diğer adaylardan CHP'li Şeref Ayna 174, HADEP’in desteklediği Salih Bozkaya ise 143, bağımsız aday ise 55 oy aldı. Fırat Mahallesindeki muhtarlık seçimi yine CHP ve HADEP'in desteklediği adaylar arasında geçti. Buradaki oylamada ise HADEP’ li İsmail Yıldız 499 oyla seçimi kazandı. CHP’nin adayı 339 oyda kaldı.

Seçimlerle ilgili Sabah’a bir açıklama yapan CHP Şahinbey İlçe Başkanı Burhan Tanrıöver, iktidarda olmamalarına rağmen elde ettikleri sonucunu iyi olduğunu, yurt genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de CHP’ye yoğun bir ilgi olduğunu gözlemlediklerini bildirdi. HADEP’in ağırlıklı olduğu mahallede bir muhtarlığı kazanmanın zor da olsa halkın CHP’ye umudunun bir göstergesi olduğunu açıklayan Tannöver, “Alınan bu sonuç CHP’nin genel seçimlerde iktidar olacağını gösteriyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *