ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Muhtarlar da af istiyor

Muhtarlar da af istiyor
YAYINLAMA: 11 Mayıs 2022 / 15.17
GÜNCELLEME: 11 Mayıs 2022 / 15.17
Gaziantep’teki muhtarlar devletten aldıkları maaşın Bağ-Kur primini bile karşılamadığını ileri sürerek, prim borçlarının faizinin bir defaya mahsus af edilmesini istedi.

Gaziantep’teki 153 mahalle muhtarının bilgisayara kavuştuğu ve bu muhtarların mahalle sakinlerinin işlemlerini daha hızlı ve sağlıklı şekilde yapabildiğini, matbu evraka gerek kalmadan isteyen nerede isimli belgenin bile verildiği kaydedildi.

Muhtarlar devletten mali destek istiyor

Köyü ve mahalle muhtarları derneği başkanı Ökkeş Titiz, muhtarların geçimini çok zor şartlar altında sürdürdüğünü belirterek, buna rağmen devletten yeterli desteği bulamadıklarını belirtti. Hala muhtarlara verilen maaşın 102 milyon TL gibi çok komik bir rakam olduğunu söyleyen Titiz, “Muhtarlar Bağ-kur primini ödeyemiyor. Bu nedenle çoğu faizin yükünün altında. Zaten muhtar geçimini zor idame ettiriyor. Hükümetten istediğimiz bir defaya mahsus da olsa faizlerin silinmesi ana paranın taksite bağlanması” dedi.

Muhtarlar teknolojiye uydu

Dernek olarak Gaziantep’teki yerel yönetimlerle el birliği yaparak muhtarlarını çağa hazırladıklarını ve çağın teknolojisi bilgisayara kavuşturulduğunu ifade eden Titiz, “Türkiye Gaziantep’teki muhtarları örnek alıyor. 153 muhtar bilgisayara kavuştu. Bugün bir vatandaş mahallesindeki muhtara gittiğinde tüm bilgileri hatta resimde olması gereken evrakı, bilgisayar çıkışlı olarak rahatlıkla alabiliyor. İkametgah, nüfus cüzdan sureti, iyi hal belgesi için hazır matbu evrak getirmeye gerek kalmadan tüm işlemler muhtardan çözümlenebiliyor. Uluslararası kimlik değiştirme ve Uluslararası aile cüzdanı talep etme belgeleri de mevcut. Dolayısı ile zaman kaybı ve kağıt masrafı olmuyor, hata oranı sıfıra iniyor” diye konuştu.

147 köy muhtarına bayrak hediye edildi

Gaziantep’teki 147 köy muhtarına Türk bayrağı hediye ettiklerini, şehir merkezindeki muhtarların tümünün bilgisayara kavuştuğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *