ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Mozaik Müzesi şart

Mozaik Müzesi şart
YAYINLAMA: 25 Ağustos 2021 / 15.28
GÜNCELLEME: 25 Ağustos 2021 / 15.28
Zeugma’nın Gaziantep turizmi için bir şans olduğunu vurgulayan Mimarlar Odası Başkanı Zafer Okuducu, ancak Zeugma’dan çıkarılan eserlerin sergileneceği doğru dürüst bir müze bulunmamasının, antik kenti görmeye gelenleri hayal kırıklığına uğrattığına dikkat çekti.

Okuducu, “Zeugma’dan çıkarılan mozaiklerin bir kısmı Gaziantep müzesinde ve bir kısmı depoda. Mozaiklerin sergilenebilmesi için mozaik müzesi kıstasına uygun bir yer şart, yani bir mozaik müzesi olmalı. Mozaiklerin sergileneceği müze, insanlara sanki Zeugma’da yaşıyormuş gibi bir hava vermeli, mistik, sessiz, sakin bir ortam olmalı. Doğal ışığı almalı. Böyle bir müze yapılana kadar mozaikler korunmalı” dedi.

Bu arada bazı çevreler tarafından dile getirilen Fuar alanına mozaik müzesi yapılması önerisinin geçici olarak uygun olabileceğini söyleyen Okuducu, “Gaziantep kültür zengini bir şehir, bunun iyi değerlendirilmesi gerek. Mozaik müzesi yapılmasının yanında, Gaziantep Kalesi’nin çevresi düzenlendiği takdirde kentin turizm potansiyeli açısından oldukça önemli bir kazanım sağlanmış olur” şeklinde konuştu. Okuducu, şu anda dünyaca ünlü değerlerin, eserlerin, sergilenemeyişinin kültürümüz ve kentimiz için kayıp olduğunu açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *