ANASAYFA arrow right Teknoloji

Motorlu Taşıtlar Vergisi ilk taksiti 31 Ocak’ta ödenecek

Motorlu Taşıtlar Vergisi ilk taksiti 31 Ocak’ta ödenecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.01
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.01
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2014 yılına ait Motorlu Taşıtlar Vergisinin (MTV)birinci taksitinin 31 Ocak 2014 Cuma günü akşamına kadar ödenmesi gerektiğini bildirdi. GİB, muhtemel yoğunluktan etkilenmemek için ödemelerin son günlere bırakılmaması uyarısında bulundu. 

GİB'den yapılan açıklamada her yıl Ocak ve Temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenen MTV'nin 2014 yılına ilişkin birinci taksitinin ödeme süresinin 31 Ocak 2014 Cuma günü sona ereceği vurgulandı. Ödeme süresinin son günlerinde meydana gelen muhtemel yoğunluktan etkilenmemek için ödemelerin son günlere bırakılmaması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Motorlu Taşıtlar Vergisi mükellefleri, 2014 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi birinci taksitini; kredi kartı ile Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sayfasında (www.gib.gov.tr) yer alan İnternet Vergi Dairesi/Sık Kullanılanlar/Motorlu Taşıtlar Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme bölümüne giriş yapılarak ödenebilecek. 

Anlaşmalı bankalar internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak, MTV yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu Vergi Dairesi Müdürlüğüne veya Motorlu Taşıtlar Vergisini tahsile yetkili diğer Vergi Dairesi Müdürlüklerine başvurarak ödemeler gerçekleştirilebilecek. Bu ödeme kanallarının yanında, internet bankacılığı kullanıcısı olmaksızın Denizbank, Finansbank, Türkiye Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank'ın internet siteleri üzerinden de söz konusu bankaların kendi kredi kartlarıyla ödeme yapabilecek."SHA



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *