ANASAYFA arrow right Ekonomi

Mobilya sektörü yüzde 100 kapasite ile çalışıyor

Mobilya sektörü yüzde 100 kapasite ile çalışıyor
YAYINLAMA: 15 Temmuz 2020 / 21.45
GÜNCELLEME: 15 Temmuz 2020 / 21.48
1 Haziran normalleşme süreci ve düğün sezonunun açılmasıyla birlikte mobilya sektöründe hareketlilik başladı

Mobilya sektöründeki üreticilerin yüzde 100 kapasite ile çalıştıklarını belirten Gaziantep Mobilyacılar Odası Başkanı Ali Kutlu, “Mobilya üreticileri şu anda siparişlere yetişemiyor. Çoğu üretici sipariş almamakla beraber 30 veya 45 gün sonrasına gün veriyor” dedi.

Sektörde canlılık var

Sokağa çıkma yasağının bitmesiyle beraber 1 Haziran’dan sonra birçok sektör gibi mobilya sektörünün de canlılık kazandığını kaydeden Kutlu, “Vatandaşımız normal yaşamlarına dönmesiyle düğün sezonu başladı. Dolayısıyla sektörde bir canlanma ve kıpırdanma görmekteyiz. İnşallah bu hareketliliğin yıl sonuna kadar devam etmesini istiyor ve bekliyoruz” diye konuştu.

2021 yılının bu hızla gitmesini ümit ediyoruz

İhtiyaçlar ve evlenme sezonunun gelmesiyle yoğun bir çalışma dönemine girildiğini kaydeden Başkan Kutlu, “Otomotiv, beyaz eşya, konut gibi sektörlerde inanılmaz satış furyası yaşanıyor. Bu furyaya bizim sektörümüzde dahil oldu. Şu anda suni bir talep patlaması olduğunu düşünmüyorum. Şu anda sektörümüz ful olarak tam kapasite çalışmaya devam ediyor. 2021 yılının bu hızla gitmesini ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Hem yurt içi hem de yurt dışında hareketlilik başladı

Başkan Kutlu, Türkiye’nin Ortadoğu ve Afrika’daki ülkelere mobilya ihracatı gerçekleştirdiğini ifade ederken, “Ortadoğu ve Afrika’daki ülkelerde yaşanan gerek sokağa çıkma yasağı gerekse diğer sıkıntılar nedeniyle ihracat durmuştu. Ama 1 Haziran’dan sonra ihracatımız başladı. Yurt dışında olduğu gibi iç piyasada da canlanma yaşanıyor” şeklinde açıklama da bulundu.

Her cebe uygun mobilya çeşitleri mevcut

Gaziantep Mobilyacılar Odası Başkanı Ali Kutlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Mobilya sektöründe kullanılan ham madde fiyatlarına az da zam geldi. Fakat esnafımız piyasa canlansın diye gelen zamları ürün fiyatlarına yansıtmadan eski fiyat üzerinden ürün satmaya devam ediyor. Şehrimizde avangart ve modern tarzda üretim yapmaktadır. Bu da müşterinin isteklerini karşılayacak düzeydedir. Yani her cebe uygun mobilya çeşitlerimiz mevcut.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *