ANASAYFA arrow right Güncel

Mobilya sektörü bu şehrin can damarlarından biri

Mobilya sektörü bu şehrin can damarlarından biri
YAYINLAMA: 24 Mayıs 2022 / 21.25
GÜNCELLEME: 24 Mayıs 2022 / 21.25
Gaziantep’in mobilya üretiminde ve ihracatında Türkiye’de ilk 5 içerisinde yer aldığını hatırlatan Gaziantep Mobilyacılar Odası Başkanı Ali Kutlu, Avrupa, ABD, Asya ve birçok ülkeye ihracat yapıldığını, yeni pazar arayışlarının da sürdüğünü söyledi.

“Ağırlıklı klasik ve avangart tarzı mobilyalar üretiliyor. Bu kentin, Ferdora, Bazelle, Notto, Bay-door gibi markalarımız bulunuyor. Zaman içerisinde markalarımızın sayısı artacak. Kısacası mobilya sektörü bu şehrin can damarlarından” dedi.

Nisan ayında umduğumuz hareketliliği bulamadık

Mobilya sektörü olarak, düğün başlaması ve yaz sezonunun gelmesiyle bir Nisan ayı itibariyle bir beklenti içerisine girdiklerini ancak, umduklarını bulamadıklarını sözlerine ekleyen Kutlu, “Ham maddede ki anormal artışlar nedeniyle mobilya fiyatları yükseldi. Vatandaş, fiyatlar düşer mi diye bekliyor. Haziran ayında sektör olarak ümit ettiğimiz hareketliliğin yaşanacağını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Mobilya fiyatları yüzde 100 zamlandı

Kutlu, ham maddelerin yüzde 100’ün üzerinde zamlandığını, dolayısıyla artışın üreticileri, satıcıları olumsuz etkilediğini piyasada daralma yaşandığını belirtti. “Girdi maliyetlerinin yükselmesi mobilyaların yüzde 100 zamlanmasına neden oldu. Ama evlenmek isteyenler 20 bin TL’ye de 60 bin liraya da mobilya alabiliyor. Şu anda sektör yüzde 70 kapasite ile çalışıyor. Yaz sezonun ve düğün sezonun başlamasıyla piyasanın canlanmasını bekliyoruz. Piyasada bir hareketliliğin yaşanmasıyla üretim kapasitesi yüzde 100'e ulaşacak” ifadelerini kullandı. Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *