ANASAYFA arrow right Ekonomi

Mobilya ihracatı geçen yıla oranla düştü

Mobilya ihracatı geçen yıla oranla düştü
YAYINLAMA: 30 Kasım 2020 / 20.57
GÜNCELLEME: 30 Kasım 2020 / 20.57
Gaziantep Mobilyacılar Odası Başkanı Ali Kutlu, mobilya ihracatının geçen yıla oranla düştüğünün altını çizerken, “İllere yönelik sevkiyatlarımızda herhangi bir sıkıntı yok. Devletin, salgının başladığı zamanlarda sağladığı işçi desteğinin sürdürülmesini talep ediyoruz. Bu konuda hem devletimiz hem de esnafımızın fedakarlık yaparak, bu zorlu günleri atlatmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Mobilya sektörü yüzde 70 kapasite ile çalışıyor

Sektörün yüzde 70 kapasite ile çalışmaya devam ettiğini söyleyen Kutlu, süngere yüzde 70, suntaya ise enflasyonun üzerinde zam geldiğine dikkat çekti. “Yılmadan, yorulmadan üretmeye, çalışmaya ülke ve kent ekonomisine katkı sunmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

2020 zor bir yıl oldu

Mobilya sektörünün 2020 yılını zor geçirdiğini, geçirmeye de devam ettiğini açıklayan Kutlu, “Gerek sokağa çıkma yasağı gerekse ham maddede ki artışlar nedeniyle sektörümüz 2020 yılını zor geçirdi. Ümit ediyoruz ki hastalık bitmesi için yapılan aşı çalışmalarını olumlu sonuçlanır, sonrasında da ülkemiz ve şehrimiz salgın illetinden kurtulur, tüm olumsuzlukları arkada bırakarak, 2021 yılının sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Süngere yüzde 70 suntaya enflasyonun üzerinde zam yapıldı

Sektörün zor koşullar altında üretmeye çalıştığını ifade eden Başkan Kutlu, “Gerek sünger de gerekse medefe ve sunta da yaşanan olumsuz fiyat artışları elbette zarar verdi. Ancak mobilya sektörü çalışıyor, üretmeye devam ediyor. Elimizden geldiği kadarıyla zor günler atlatmaya çalışıyoruz. Süngere yüzde 70 suntaya ise enflasyonun üzerinde zam yapıldı. Zamların yurt dışı kaynaklı olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki aylarda süngerde yaşanan sıkıntıların sona ereceğini düşünüyoruz” dedi.Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *