ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Milyonlarca kredi kartı mağduruna nefes aldıran Sinan Aygün: Güç odaklarını karşımıza aldık

Milyonlarca kredi kartı mağduruna nefes aldıran Sinan Aygün: Güç odaklarını karşımıza aldık
YAYINLAMA: 22 Kasım 2021 / 15.37
GÜNCELLEME: 22 Kasım 2021 / 15.37
Kredi kartı mağdurlarının sorununa çözüm bulmak ve onları temerrüt faizi cehenneminden kurtarmak için birçok riski göze aldığını ve bazı güçleri karşısına aldığını ifade eden Başkan Sinan Aygün, sonunda başarmanın mutluluğunu yaşadığını açıkladı.

Aygün, kanuna göre kredi kartı mağdurlarının 14 Nisan’a kadar ilgili bankaya noter kanalıyla veya şahsen yazılı olarak başvurup, borcunu yeni kanuna göre hesaplattırıp taksitlendirme yapabileceği uyarısında bulundu.

Tüketici Hakları Derneği tarafından düzenlenen Dünya Tüketiciler Günü etkinliği nedeniyle Büyükşehir belediyesinde dün gerçekleşen toplantıya Başkan Sinan Aygün, milletvekili Şahin ile Sanayi Başkanlığı Genel Müdür Yardımcısı Tülay Aydın katıldı. Toplantıya çok sayıda tüketici de büyük ilgi gösterdi.

Kanayan yaraya merhem olduk

Tüketici kanunu hakkında bilgi verilirken, özellikle kredi kartı mağdurlarına tanınan hakların anlatıldığı toplantıda konuşan ATO Başkanı Sinan Aygün, tüketici kanununun çıkması ve kredi kartı mağdurlarının kanayan yarasına çözüm olmak için büyük çaba gösterdiklerini ve sonunda başarılı olduklarını açıkladı. Temerrüt faizlerini binlerce insanın hayatını kararttığını, sıkıntıya soktuğunu, hatta yuvasını dağıtarak intihara sürüklediğini vurgulayan Aygün sözlerine şöyle devam etti:

“Karşımda büyük güçler vardı. Bazı bankaların arkasında gazete patronları vardı. Onun için mücadele etmek kolay olmadı. Fakat sorunun üzerine dikkatli şekilde gittim. Bankaların uyguladığı temerrüt faizlerinin haksız, yapılan sözleşmenin tek taraflı olduğunu, bu konuda bankaların haksız uygulamalarını gazetelerde, televizyonlarda toplantılarda yılmadan, bıkmadan, usanmadan anlattım. Tam 4000 tane mektup aldım. Kart mağdurları, içerisinde bulundukları durumu anlatıyordu. Bu mektuplardan 1000 tanesini bizzat okudum inceledim. 100 gün içerisinde hayatımda okumadığım kadar mektup okudum. Bunların içinde intihar edenler oldu. Sonra elbette duyarsız kalamazdım. Gelen mektuplar her gün arttığı için oda bünyesinde 11 kişilik bir ekip oluşturdum ve tüketicinin sorunda bu şekilde çözüm bulduk. Ama bize ulaşamayanlar da elbette vardır” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *