ANASAYFA arrow right Güncel

Milyonlarca insanımız açlık yoksulluk ve sefalet içerisinde yaşıyor

Milyonlarca insanımız açlık yoksulluk ve sefalet içerisinde yaşıyor
YAYINLAMA: 20 Mart 2023 / 21.49
GÜNCELLEME: 20 Mart 2023 / 21.49
DEVA Partisi Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Av. Kemal Akaltun, 14 mayısta oy kullanacak vatandaşa; “Milletimiz oy kullanırken elini vicdanına koysun, sadece kendilerinin değil, çocuklarının ve torunlarının geleceğini düşünsün” çağrısında bulundu

Türkiye ekonomisinin çok kötü olduğunu adeta freni patlamış kamyon gibi aşağıya doğru gittiği söyleyen Akaltun, “Türkiye’de milyonlarca insanımız açlık, yoksulluk ve sefalet içerisinde yaşıyor. İnsanlar bir kuru ekmeğe muhtaç hale geldi. Milyonlarca vatandaşımız borç batağında. Türkiye genelinde icralık dosya sayısı 24 milyona dayanmış. Ancak her şey 54 gün sonra değişecek. 15 Mayıs sabahı yepyeni bir Türkiye’ye uyanacağız” ifadelerine yer verdi.

85 milyon vatandaşımız ile el ele vererek omuz omuza başaracağız

Parti olarak eğitimden tarıma, sağlıktan ekonomiye, çevre ve iklimden yerel yönetimler ve şehirciliğe kadar her alanda 90 ve 360 günlük eylem planların hazır olduğunu kaydeden Akaltun, “Özgürlüklerin, demokrasinin olduğu, insanların düşüncelerini özgürce söylediği, Yasama, Yürütme ve Yargı erklerinin bağımsız ve birbiri ile koordineli bir şekilde çalıştığı, adaletin herkes için eşit olduğu, tarımdan sanayiye, hizmetten sağlığa kadar her alanda gelişen, çocukların yatağa aç girmediği, insanlar gönül rahatlığıyla uyuduğu, bugüne evime ekmeği nasıl götüreceğim diye düşünmediği, çocukların eşit şekilde eğitim aldığı, çalışanların hakkını tam olarak aldığı, herkesin mutlu ve huzurlu olduğu, yoksulluğun bittiği, hiç kimsenin kutuplaşmadığı, çağdaş, muasır medeniyet seviyesine ulaşan bir Türkiye inşa edeceğiz. Bunu da 85 milyon vatandaşımız ile el ele vererek omuz omuza başaracağız” diye konuşma yaptı.

 Halkımızın iradesine sahip çıkacağız

Akaltun, seçimlere 54 gün kaldığını hatırlattı. “Bu seçimler geçmiş dönemdeki seçimlerden daha büyük önem arz ettiğinin farkındayız. Parti olarak bunun farkındayız. Dolayısıyla Türkiye’nin en genç, dinamik ve deneyimli kadrolarından oluşan DEVA Partisi olarak, seçimlere yönelik tüm çalışmalarımızı tamamlamış durumdayız. Tüm sandık görevlilerimiz, belirlendi. Vatandaşımızın oy kullandığı sandıkları bir an olsun yalnız bırakmayacağız. Halkımızın iradesine sahip çıkacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” açıklamasını yaptı.

DEVA Partisi Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Av. Kemal Akaltun, konuşmasını şöyle sürdürdü: “DEVA Partisi’nde milletvekilliği aday adayı bolluğu yaşanıyor. Diğer partilerde olduğu gibi partimizden milletvekili adayı olmak isteyenler başvurularına başladılar. Halkımızın yoğun bir şekilde başvuruda bulunduğu görmek, partimize ve Genel Başkanımız Ali Babacan’a duyulan güvenin de bir göstergesidir. DEVA Partisi Gaziantep teşkilatı olarak partimiz kurulduğu günden beri kentte adım atmadık cadde sokak, mahalle, temas etmediğimiz vatandaş ve esnaf kalmadı. Yaptığımız gezilerde veya ziyaretlerde sorunları ve sıkıntıları dinledik. Bu sorun ve sıkıntıları çözmek için partimizin hazırladığı çözüm önerilerini tek tek anlattık. Bugüne kadar halkımızı yalnız bırakmadık, bundan sonra da yalnız bırakmayacağız” dedi.

Şu bir gerçek binlerce insanımız ihmal yüzünden hayatını kaybetti

“Kahramanmaraş Elbistan ile Pazarcık merkezli 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki deprem büyük yıkımlara neden oldu” diyen Akaltun, “İki büyük depremlerde 50 bin insanımız hayatını kaybetti, binlerce insanımız ise yaralı olarak enkazdan çıkarıldı. Arama-kurtarma çalışmaları çok geç başladı. Zaten Cumhurbaşkanı’nın “Helallik” istemesi arama-kurtarmanın zamanında başlamadığının bir göstergesi. Dolayısıyla binlerce insanımız ihmalkarlık yüzünden hayatını kaybetti. AFAD ve Kızılay sınıfta kaldı.  Vatandaş, aç ve susuz bir şekilde günlerce yardım bekledi. Şu anda bile birçok kişinin barınma sorunu çözülebilmiş değil. Enkaz kaldırılmayan yerlerde mevcut. Çadırkentlerde temiz su, hijyen ve tuvalet gibi sorunlar devam ediyor. Kısacası sorunlar saymakla bitmez. Ama şu bir gerçek binlerce insanımız ihmal yüzünden hayatını kaybetti” şeklinde konuştu. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *