ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Milli Eğitim’de kıyım yok

Milli Eğitim’de kıyım yok
YAYINLAMA: 25 Ağustos 2021 / 15.27
GÜNCELLEME: 25 Ağustos 2021 / 15.27
Eğitim Bir Sen Şube Sekreteri Zekeriya Efiloğlu, Milli Eğitim’de kıyım yapıldığını ileri süren sendika yöneticilerini eleştirerek, "Kıyımdan söz edenler bulundukları makama hakkı ve hukuku çiğneyerek nasıl geldiklerini açıklasınlar” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu’nun Personel Genel Müdürlüğü’ne verdiği emirle, vekaleten görevli bulunanları asıl görevlerine geri çekip, boşalan bu yerlere atama yapma yetkisini valilere bıraktığını belirten Efiloğlu, bunun üzerine Eğitim-Sen’in kadrolaşma ve kıyımdan bahsedildiğini açıkladı.

Geçen 5 yıllık dönemde Eğitim-Sen’in atama ve yer değiştirme yönetmeliği değiştirildikten sonra müdürlük sınavlarını kazanıp da ataması yapılmayan, şube müdürlüğü sınavlarını kazanıp değerlendirilmeyen birçok öğretmen mağdur edildiğinde seslerinin çıkmadığını iddia eden Zekeriye Efiloğlu, Eğitim-Sen yetkililerini eleştirerek tepkisini şöyle dile getirdi: “Sınavların ne zaman yapılacağını kendilerine yakın insanlardan öğrenerek, kendi üyelerini sınava hazırlayıp son bir iki günde yapılan duyurularla diğer öğretmenlerin sınava girmesi engellenirken ses çıkarmadılar.

Okulların büyük bir çoğunluğu vekaleten yürütülüp kendi üyeleri tarafından yönetilirken ses çıkarmadılar. Önce atanıp daha sonra prosedür işletilirken ses çıkarmadılar. Milli Eğitimde etnik bir kayırma, kollama, atama, tayin yapılırken ses çıkarmadılar. Belli bir düşünceye sahip insanlar baskı altında tutulup haklarında soruşturma açılıp, haksız yere görevden atılırken ses çıkarmadılar. Görevlerinden istifa etmeye zorlanırken ses çıkarmadılar. Müfettiş baskısına maruz kalırken ses çıkarmadılar. Milli Eğitimde haksızlık, usulsüzlük ayyuka çıkmış, soygunlar yapılırken gayet rahattılar” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *