ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Milli Eğitim, siyasilerin vesayetinden kurtarılmalı

Milli Eğitim, siyasilerin vesayetinden kurtarılmalı
YAYINLAMA: 13 Ağustos 2021 / 13.29
GÜNCELLEME: 13 Ağustos 2021 / 13.29
Öğretmenlerin ekonomik, demokratik ve özlük sorunlarının kaba çözüme kavuşturulmasını isteyen CHP İl Başkanı Duran Ergetir, bunun toplu sözleşmeli, grevli sendikal hakların yasal güvenceye alınmasıyla mümkün olacağını açıkladı.

Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür yeni nesilleri yetiştirmek için önce Milli Eğitim kurumu siyasilerin vesayetinden kurtarılması gerektiğini söyleyen Ergetir, Milli Eğitim’in yapılanmasında bilgi, birikim, beceri ve liyakatin esas alınması gerektiğini belirtti.

Dünya ülkeleri içinde bu haklan öğretmenlere vermeyen bir kaç ülkeden birinin de Türkiye olduğunu kaydeden Ergetir, “Şimdi Avrupa Birliği’ne girme çabası içerisindeyiz. Avrupa Birliğinde yer alan hiçbir ülkede bu ayıp yoktur. Öğretmenler, ekonomik rahatlığa kavuşmalı, ikinci iş peşine düşmemeli. Bugün ülkemizde aldığı ücretle geçinemeyen öğretmen, mecburen pazarlamacılık dahil, mesleğiyle örtüşmeyen bir çok işi yapmaktadır. Devletin tutumu ve geçimini sağlamak için yaptığı işler öğretmenleri sıradan bir insan gibi göstermiş, mesleki saygınlığını kaybetmiştir. Bu saygınlık tekrar kazandırılmalıdır” dedi.

Köy Enstitüleri’nde, öğretmen okullarında olduğu gibi, devlet okullarının iyi donatılması gerektiğini kaydeden Duran Ergetir, “Eğitim ve öğretim bugünkü durumundan kurtarılmalı. İlköğretim parasız olmalı, devlet okulları aranır, tercih edilir konuma getirilmelidir. Eğitim ve öğretim bir ülkenin bel kemiğidir. Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden, rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdur” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *