ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Milli Eğitim Sağlık Merkezi diş taramasına başladı

Milli Eğitim Sağlık Merkezi diş taramasına başladı
YAYINLAMA: 09 Temmuz 2020 / 18.44
GÜNCELLEME: 09 Temmuz 2020 / 18.44

Milli Eğitim Müdürlüğü Sağlık Eğitimi Merkezi yetkililerinden edinilen bilgilere göre şehrimizdeki ilk ve orta dereceli okullarda diş sağlığı kontrollerine başlandı. Bir süre önce Sağlık Eğitimi Merkezine atanan diş hekimi yoğun bir çalışma dönemine girdi.

İlk ve orta dereceli okullarda öğrencilerin tümü diş kontrolünden geçiriliyor. Kontroller tamamlandıktan sonra öğrencilere diş tabibi tarafından dişlerin sağlığının korunmasıyla ilgili bilgiler veriliyor. Verilen bilgilerin gözler önüne serilerek daha yararlı olmasını sağlamak amacıyla. Eğitim Araçları Merkezi Başkanlığı ekipleri tarafından dişlerin teşekkülü, aksaklıkları ve diş sağlığı konusunda filmler gösteriliyor. Filmler gösterilirken hekimler tarafından da gerekli açıklamalar yapılıyor.

Şehrimizde ilk defa uygulamaya konulan bu tür diş sağlığı eğitimi ve diş kont rolünün çok yararlı sonuçların alınmasını sağlayacağı ifade ediliyor. Diş taraması ve diş sağlığı eğitimi tüm okullar taramadan geçirilinceye kadar aralıksız olarak devam edecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *