ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan müjdeledi: “Okul yaptırma bu hızla giderse 3 yıl sonra normal öğretime geçilir”

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan müjdeledi: “Okul yaptırma bu hızla giderse 3 yıl sonra normal öğretime geçilir”
YAYINLAMA: 27 Eylül 2021 / 14.46
GÜNCELLEME: 27 Eylül 2021 / 14.46
Ziraat Bankası ilkokul yaptırıyor. Şükriye Göğüş okul yaptırılmak üzere Kayacık’taki evini Milli Eğitime bağışladı. Vali Fikret Koçak tarafından 1982 yılında şehrimizde başlatılan okul yaptırma seferberliği 1983 yılında da devam edecek. Halkın katkılarıyla, özellikle kenar semtlere 1982 yılında altı ilkokul binası yeniden gerçekleşti.

Okul yaptırma seferberliğinin aynı hızla 1983 yılında da devam ettiğini bildiren Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan bu yıl halkın katkılarıyla 10 okul daha yapılacağını, geçen yıl yaptırılan ilkokul binalarının ikinci katlarının da yaptırılacağını bildirdi.

Trafik Müdürlüğü arkasında yaptırılan Orgeneral Kenan Evren, Sigorta Hastanesi arkasındaki Gaziyurt ve Ocaklar mahallesinde yaptırılan Ünaldı İlkokulu’nun bu yıl ikinci katları yaptırılarak temel eğitim okulu haline getirilecek, ilk ve ortaokul birlikte öğretim yapacak. Bu üç ilkokulun ortaokul olarak hizmet vermesi için Milli Eğitim Bakanlığınca onay çıkarıldı. Bu suretle şehrimiz aynı zamanda üç ortaokula da kavuşmuş oluyor.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan “Okul yaptırma seferberliği bu hızla devam ettiği takdirde, üç yıl sonra şehrimizde ikili üçlü öğretim kalmayacaktır. Normal öğretime dönülecektir. Geçen yıl kenar semtlerde yeniden yaptırdığımız okullara rağmen sınıf mevcutlarını 79’dan aşağı düşüremedik.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *