ANASAYFA arrow right Yaşam

Milletvekilleri hiçbir sorunumuzu ve sıkıntımızı çözmedi, çözmüyor

Milletvekilleri hiçbir sorunumuzu ve sıkıntımızı çözmedi, çözmüyor
YAYINLAMA: 11 Ağustos 2020 / 20.58
GÜNCELLEME: 11 Ağustos 2020 / 21.03

1 Ağustos itibariyle şans oyunlarında yeni bir dönem başladı. Çünkü Milli Piyango İdaresi tarafından yürütülen şans oyunları, Sisal Şans şirketine devredildi. Ayrıca Sayısal Loto, Şans topu, Süper Loto ve On Numara ile Milli Piyango oyunları satışlara kapatıldı, Milli Piyango, Süper Piyango ve Banko Piyango oyunlarının da sonlandırılmasına karar verildi.

Esnaf, Gaziantep milletvekillerinden şikayetçi

Şans oyunlarında yeni bir dönemin başladığını hatırlatan Gaziantep Milli Piyangocular Odası Başkanı Sabri Yıldırım, “Ülke genelinde 16 bin kişi bu sektörden evine ekmek götürüyor. Gaziantep’teki Milli Piyango Şubesi kapatıldı, kredi kartı ile alışveriş yasaklandı, komisyon oranlarımız düştü. Bu şartlar altında çalışma imkanımız yok. Milletvekillerini dertlerimizi, sorunlarımızı ve sıkıntıları çözsünler dile getirsinler parlamentoya gönderdik, ama hiçbir sorunumuzu da çözmediler. Dolayısıyla milletvekillerinden şikayetçiyiz” dedi.

16 bin kişi bu sektörden evine ekmek götürüyor

16 bin kişinin bu sektörden ekmek kazandığını ifade eden Yıldırım, “16 bin kişi aileleriyle birlikte düşündüğümüzde bu rakam 50 bine yaklaşıyor. Şimdi esnaf para kazanamazsa evine ekmeği nasıl götürecek? Eskiden her cadde başında milli piyango bayisi görürken, şimdi göremezsiniz. Parlamentoda Gaziantep’in milletvekilleri var. Milletvekillerini dertlerimizi, sorunlarımızı ve sıkıntıları çözsünler dile getirsinler parlamentoya gönderdik, ama hiçbir sorunumuzu da çözmediler. Dolayısıyla milletvekillerinden şikayetçiyiz” diye açıklamada bulundu.

Sektörün geleceğini çok iyi görmüyoruz

Yıldırım, ürünlerin geç gelmesinden dert yanarken, “28 Temmuz’da ürün siparişi vermişiz, aradan 15 gün geçmiş ama halen teslimat yok. Bu işler bu şekilde mi yürüyecek? Sorunun çözümü için müşteri hizmetleri arıyoruz, ancak dakikalarca telefonda bekliyoruz, karşımızda muhatap bulamıyoruz. Şubeler yeniden açılsa bu sıkıntı kalmayacak. Ülke genelindeki 5 bin sayısal bayisinin sadece 1000’i çalışırken, 4 bininin makinesi arızalı. Dolayısıyla sektörün geleceğini çok iyi görmüyoruz” şeklinde açıklama yaptı. Hüseyin Karataş 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *