ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Milletvekilleri çöplükten ekmek kırıntısı toplayanlardan habersiz

Milletvekilleri çöplükten ekmek kırıntısı toplayanlardan habersiz
YAYINLAMA: 10 Mayıs 2020 / 21.41
GÜNCELLEME: 10 Mayıs 2020 / 21.41

İnşaat esnafı kaderine terkedildi

Şiddeti giderek artan kriz ve hayat pahalılığı ile birlikte inşaat sektöründeki verim ve kalitenin de düştüğü belirtildi. Gaziantep İnşaat Sanatkarları Odası Başkanı Recep Deveci, sektörde işsizliğin her geçen gün arttığını, kalifiye eleman sayısının azaldığını, bunun da kaliteye olumsuz şekilde yansıdığını açıkladı.

Sektörde sigortasız işçi çalıştırma olayının giderek arttığını söyleyen Deveci, “Sigortalı işçi yok denecek kadar azaldı. Çalışanların yüzde 9O’ı sigortasız, hiçbir güvenceleri yok. Çünkü saçma sapan uygulamalarla yönetiliyoruz. Ülkemizde asgari ücretin 120 milyon olduğu yerde sigorta primi 110 milyon lirayı buluyor. Neredeyse asgari ücrete eşit hale geldi. Bu mantıkla giderse piyasada sigortalı işçi kalmayacak. Hiçbir ülkede olmayan böyle bir prim uygulaması, milletin vekili olduklarını söyleyenlerin, halkın çektiği sıkıntılardan haberlerinin olmadığını gösteriyor” dedi.

Yapılan anayasa değişikliğini yeterli bulmadığını söyleyen Deveci, “Bunlar milletin gözünü boyuyor ve bu arada kendilerine kıyak yapıyorlar. Lüks bir yaşam hazırlıyorlar. Bu insan haklarına ve vicdanına sığmaz. İnsanların çöplükten ekmek kırıntısı topladığı, yoksulluktan fuhuş yapanların hızla çoğaldığı bir dönemde kendilerinden başka kimseyi düşünmeyen vekiller, halk size bunu helal etmiyor. Er geç tüm bunların hesabını halk soracaktır.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *