ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Milletten oy isteyecek yüzleri kalmamıştır”

“Milletten oy isteyecek yüzleri kalmamıştır”
YAYINLAMA: 27 Ocak 2021 / 13.14
GÜNCELLEME: 27 Ocak 2021 / 13.14
Türkiye’deki 65 milyon insanın hastaneden yönetildiğini belirten BBP Genel İdare Kurulu Üyesi Fevzi Koçoğlu, 1999 yılında yapılan seçimlerde yüzde 60 oy oranı olan iktidar partilerinin bugünkü oy oranının yüzde 10-15 seviyelerine düştüğünü iddia etti.

BBP’nin 2 Haziran’da Ankara’da yapacağı büyük kurultay ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Koçoğlu, Türk halkının bu hükümete güveni kalmadığı için derhal seçim kararı alınıp seçime gidilmesi gerektiğini belirtirken, “Bu hükümetin alternatifi yok deniliyor. Bu hükümet çekildiği anda çok hükümetler kurulur. O da olmazsa erken seçime gidilir” dedi.

Koçoğlu, “Ancak bunların milletin karşısına çıkıp oy isteyecek yüzleri kalmamıştır. Türkiye tarihinde ilk defa esnaf bu hükümet döneminde sokaklara döküldü. Ekonomi tamamen IMF’nin inisiyatifine bırakıldı. IMF’nin girdiği hiçbir ülkede ekonomik durum düzelmemiştir” şeklinde konuştu.

Koçoğlu, önceki gün Ankara’da BBP’ye katılımlar olduğunu söyleyerek, “Dünden itibaren mecliste bir milletvekili ile temsil edilen partimizin önümüzdeki günlerde 5 veya altı milletvekili ile temsil edileceğine inanıyoruz. Partimize diğer partilerden katılımlar olacak. Milletvekillerinin toplum içine çıkmaya cesaretinin olmadığı bir dönemde, partimize büyük ilgi var. BBP kurulduğundan beri dürüst ve ilkeli siyaset izlediği, küçük ve basit menfaatler uğruna hareket etmediği, hep milletin yanında olduğu için gelişmeye devam etmektedir” dedi.

Koçoğlu, son zamanlarda seçimlerde barajın yüzde 10’un altına indirilip indirilmeyeceğinin tartışıldığını dile getirerek, “Barajın indirilip indiril-memesinin hiçbir önemi yok. Yüzde 10’da da kalsa altına da inse fark etmez. Yapılacak olan bir seçimde mecliste çok güçlü bir şekilde temsil edileceğiz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *