ANASAYFA arrow right Güncel

Milletin dirayetiyle darbe planı başarısız oldu

Milletin dirayetiyle darbe planı başarısız oldu
YAYINLAMA: 14 Temmuz 2020 / 16.11
GÜNCELLEME: 14 Temmuz 2020 / 16.11

Milletimizin dirayetiyle hain kalkışma planı başarısız olmuştur

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ mesajında, 15 Temmuz 2016 tarihinde hain FETÖ/PDY tarafından Türk Demokrasisine ve Milli İradeye karşı teşebbüs edilen alçak darbe girişiminin, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kahraman milletimiz tarafından bertaraf edilişinin yıl dönümünde tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla andığını ifade etti.

Milletimiz darbeye geçit vermedi

Gaziantep Organize Sanayi Bölge Başkanı Cengiz Şimşek, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Şimşek, “Milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü coşku ile kutlarken, hain darbe girişimini bir kez daha lanetliyoruz” dedi.

15 Temmuz 2016’da tarihin en büyük ihanetlerinden birinin yaşandığını hatırlatan OSB Başkanı Şimşek'in mesajında “Bundan 4 yıl önce gözbebeğimiz olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içinde yuvalanmış bir grup, emir-komuta zinciri dışına çıkarak alçakça bir darbe girişiminde bulunmuştur. FETÖ terör örgütü üyesi bu hainler, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, milletimizin darbeye geçit vermeyen kararlı duruşu ile alçakça emellerine ulaşamamıştır. Birlik ve beraberliğimize, vatanımızın bütünlüğüne, demokrasimize karşı girişilen bu alçakça başkaldırıyı püskürten milletimiz tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir” denildi. Hain darbe girişiminin dördüncü yılında milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü coşkuyla kutladığını belirtti.

Hain darbe girişimi, azmimiz ve kararlılığımız karşısında hüsrana uğramıştır

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

GAİB Koordinatör Başkanı Kileci mesajında, mesajında Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişimini lanetleşerek, Türk milleti için bağımsızlığın ve demokrasinin önemine vurgu yaptı.

Hain emellerine ulaşamadılar

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. M. Hanifi Aslan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Prof. Dr. M. Hanifi Aslan yayımladığı mesajında: “Devletimize, vatanımıza, bayrağımıza ve hürriyetlerimize kasteden hainlerin 15 Temmuz 2016 gecesinde yaptıkları hain darbe girişimi, Milletimizin destansı direnişi karşısında akamete uğramış ve hainler emellerine ulaşamamışlardır..”

Milli birlik ve beraberlik bütün dünyaya bir kez daha gösterildi

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz 2016 gününün Türkiye Cumhuriyeti tarihe altın harflerle yazılan bir destan olduğunun altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “15 Temmuz destanı, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği tarihi bir gün, tüm dünyaya ders veren bir destandır” dedi.

Milletimizin birliğini bozmaya kimsenin gücü yetmez

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Vatanımızın bütünlüğünü, milletimizin birliğini bozmaya kimsenin gücü yetmez. Şanlı tarihimizde olduğu gibi bundan dört yıl önce de aziz milletimiz istiklal ve istikbaline canı pahasına sahip çıkmış, hain darbe girişimine dur demiştir” ifadelerini kullandı.

Milletimiz destan yazdı

Gaziantep Gazeteciler Cemiyet Başkanı İbrahim Ay, 15 Temmuz işgal girişimiyle, ülkemizi bölmek isteyenlerin, kahraman Türk halkının yazdığı kahramanlık destanıyla hüsrana uğradığını belirterek, bu kahramanlık hikayesinin nesiller boyu unutulmayacağını söyledi.

Darbe girişimi, adeta bozguna uğratıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü coşkuyla kutladıklarını ifade eden Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, “İradelerini FETÖ terör örgütünün başına teslim eden şer çetesi mensuplarının bu hain darbe girişimi milletimizin iradesi, devletimizin kararlılığı ve güvenlik üçlerimizin etkili müdahalesi karşısında adeta bozguna uğratılmıştır” ifadelerini kullandı.

Milletimiz tanklara, toplara ve güçlü silahlara karşı canını siper etti

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, 15 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Mesajında, gücünü milletten almayan hiçbir oluşumun meşru olmadığı gibi amacına da ulaşmasının mümkün olmayacağını ifade etti. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *