ANASAYFA arrow right Güncel

Millet Bahçesi, 2021 yılının ortalarında tamamlanacak

Millet Bahçesi, 2021 yılının ortalarında tamamlanacak
YAYINLAMA: 27 Eylül 2020 / 21.00
GÜNCELLEME: 28 Eylül 2020 / 14.54
TEKNOFEST kapsamında kentimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yapımı devam eden millet bahçesi çalışmalarını ve sokak sağlıklaştırma projelerini yerinde inceledi.

Kurum, “Şehrimizde yapımı süren üçüncü millet bahçemizde incelemelerde bulunduk. Yüzde 85’i yeşil alan olan, gastronomi sokağı, cami, millet kıraathanesi, yürüyüş yolu, kapalı otopark gibi sosyal donatıların yer aldığı bahçemizi 2021 yılının ortalarında tamamlayacağız. Daha önce iki millet bahçesinin açılışı yaptığımız şehrimizde üçüncü millet bahçemizi de tamamlandığında Gaziantep’e toplam 1,5 milyon m² yeşil alan kazandırmış olacağız. Nizip ve Oğuzeli ilçelerimize de en geç 2023 yılında tamamlamayı planladığımız birer millet bahçesi yapacağız” şeklinde konuştu.
Konforlu ve yaşam kalitesi
yüksek bir alan oluşturacağız
Sokak sağlıklaştırma projesini denetleyen Kurum, “Gaziantep’te Belediyemiz ve İlbank Genel Müdürlüğümüz aracılığıyla gerçekleştirdiğimiz Sokak Sağlıklaştırma Projesini inceledik. Gaziantep’te şehrimizin tarihine ve kültürüne uygun sokaklar inşa ederek daha konforlu ve yaşam kalitesi yüksek bir alan oluşturacağız” diye açıklama yaptı. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *