ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

MHP Şehitkamil’de istifa

MHP Şehitkamil’de istifa
YAYINLAMA: 12 Mayıs 2022 / 14.59
GÜNCELLEME: 12 Mayıs 2022 / 14.59
İstifacılar Saadet Partisine geçmeye hazırlığında

MHP Şehitkamil belediye meclis üyelerinden ikisi partilerinden istifa etti. Böylece MHP’nin meclisteki üye sayısı ikiye düştü. MHP’den istifa eden meclis üyelerinin önümüzdeki günlerde Saadet Partisine kayıt olacağı öğrenildi. MHP’deki istifalarla birlikte meclisteki üye dağılımı şöyle oldu: CHP 15, AK Parti 8, Saadet Partisi 5, DSP 2, MHP 2, bağımsızlar 5.

Komisyon seçimlerinde farklı hareket ettiler

Şehitkamil belediye meclisine dört üye ile temsil edilen MHP’den Mustafa Gür ile Cuma Akkurt istifa etti. Meclis’te uzun süreden beri iki gruba ayrılan MHP’li meclis üyeleri, son komisyon seçimlerinde ayrı hareket ederek ikisi muhalefet ikisi de Başkan Bozgeyik’le birlikte hareket etmişti. MHP’li Gür ve Akkurt’un istifası ile Meclis’te bağımsızların sayısı 5’e yükseldi.

İstifa nedenini açıklamıyorlar

Mustafa Gür, istifa gerekçelerini açıklamazken, gördüğümüz lüzum üzerine istifa ediyoruz. Fakat istifamız dan sonra bazıları çıkıp çeşitli iddialar ortaya atacak, her türlü yorumu yapacak. Ancak o zaman biz de gerekçemizi açıklarız dedi.

Yeni yönetimin izlediği tutum hoş değil

MHP’nin 23 yıl sonra geçtiğimiz dönem Şahinbey‘de 7, Şehitkamil’de ise 4 belediye meclis üyesi çıkardığını hatırlatan Gür, “Bunun yorumunu seçmene bırakıyorum. Bizim partililerle bir sorunumuz yok. Ancak yeni ilçe başkanının çalışmaları ve izlediği tutum bizi partiden soğudu. İstifa nedenlerimizden biri de budur” diye konuştu.

Saadet Partisine geçiyorlar

Mustafa Gür, “Saadet Partisine geçebiliriz, ama kesin değil. Fakat bu partiyi düşünüyoruz. Ama şu an için bağımsızız önümüzdeki günlerde de durumu netleştireceğiz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *