ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

MHP, seçmenine verdiği sözlerin altında eziliyor

MHP, seçmenine verdiği sözlerin altında eziliyor
YAYINLAMA: 21 Şubat 2021 / 17.23
GÜNCELLEME: 21 Şubat 2021 / 17.23

MHP’nin, Avrupa Birliği konusundaki tavrının ibret verici olduğunu söyleyen ÖDP İl Başkanı Mehmet Küçükaslan, 3 yıl önce seçmenine verdiği sözleri yerine getirememenin ezikliğini yaşadığını ifade etti. Küçükaslan, idam cezasının Türkiye’nin önünde artık bir engel olmaması gerektiğini belirterek, günlük siyasi çıkarlar uğruna idam cezasına evet diyenleri kınadıklarını açıkladı.

Koalisyon protokolünün altına imza atan MHP’nin, bugün bunları görmezlikten gelmeye çalıştığını belirten Küçükaslan, “Hükümet protokolünde AB ile ilgili uyum yasalarının çıkarılması yer alıyor. Bu yasalardan birçoğu AB ve IMF’nin dayatmalarıyla kısa sürede çıktı. Ama AB’nin sosyal boyutunun gerektirdiği yasalar çıkarılırken, büyük sıkıntılar yaşandı. Bu sıkıntılardan biri Türkçe dışındaki alt dillerde eğitim verilmesi ve idam konusuydu” dedi. MHP başlangıç itibarıyla idam konusu da dahil olmak üzere her türlü yasal gerekleri yapacağına dair imza atmasına rağmen, son günlerde idamın kalkmaması yönünde tavır koyarak, seçmenlerine verdiği Apo’yu asacağız sözünün altında ezilmeye başladı” şeklinde konuştu.

Küçükaslan, MHP’nin seçmenlerine söz verdiği için idam konusunda kendisini arka planda göstermeye çalıştığını belirterek şöyle konuştu: “MHP, idamın kalkmasından yana tavır koysa da, halkın önünde evet demeye çekiniyor. İdam sorunu Apo’nun asılması sorunu değildir. Demokratik ülkelerde idam cezası diye bir ceza yoktur. Türkiye solu da Cumhuriyetin kurulduğu günden bu yana, idam cezasının bir insanlık suçu olduğunu tespit edip, bu konuda büyük mücadeleler vermiştir. İdam cezası Türkiye’nin önünde artık bir engel olmamalıdır.

Günlük siyasi çıkarları uğruna idam cezasına evet diyenleri kınıyorum” dedi. Hükümetin asıl görevinin vatandaşlarını yoksulluk, yolsuzluk düzeninden kurtarmak ve refah içerisinde yaşamasını sağlamak olduğunu kaydeden Küçükaslan, ancak bu görevini yerine getiremediğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *