ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

MHP, örgütü kötü yaraladı

MHP, örgütü kötü yaraladı
YAYINLAMA: 24 Mayıs 2021 / 14.02
GÜNCELLEME: 24 Mayıs 2021 / 14.02
MHP’de temayül yoklamasına rağmen genel merkezin inisiyatifinde sıralama yapılmasının sıkıntıları sürerken, uzun süre il başkanlığı görevi yapan Süleyman Uçan, sıralamaya alınmadığı için siyaseti bıraktığını açıkladı.

MHP’de temayül yoklamasında en fazla oyu alarak ilk sıraya yerleşen Mustafa Erzin’in listeye bile alınmaması, genel merkez tarafından Şevket Bülent Yahnici’nin birinci sıraya getirilmesi ve temayül yoklamasının dikkate bile alınmaması parti içerisinde huzursuzluğu tırmandırıyor. Erzin, bugün düzenleyeceği basın toplantısıyla karara tepkisini dile getirecek.

Partinin uzun süre il başkanlığı görevini yapan Süleyman Uçan, 25 milletvekili aday adayı arasında 19. sırada kendine yer bulabildi ve haksızlık yapıldığını söyledi. Uçan, “Uzun süre partiye hizmetim oldu. Zor günlerde buralara kadar partiyi taşıdık. Beklemediğim bir sonuçla karşılaştım. Bundan böyle aktif siyaset yapmayacağım. Ama partime bağlılığım devam edecek” diye konuştu.

Uçan, “Genel merkez bu konuda takdir hakkını kullanıyor. Temayül yoklamasının sonucu kesin değil. Üstelik birçok ilde yapılan temayüllerde partiye çok hizmetleri olan ve emek verilenler yoklama dışında kaldı. Genel merkez temayül yoklamasına uyacağım diye kesin bir açıklama yapmadı. Sonucu ben belirlerim dedi. Bu nedenle kimsenin darılmaya gücenmeye hakkı yok. Herkes bu durumu dikkate alarak aday adayı oldu. Sonuç itibarı ile genel merkez ve liderimiz böyle uygun görmüş. Bize düşen çok çalışıp, 1999 seçimlerinde aldığımız oyun üzerine çıkmaktır. Ben ilk 10’a girmediğim için üzülmedim. Çünkü, teşkilatıma saygılıyım Sıralamada kendini şartlandırmış adaylarımız çıkan sonuçtan dolayı üzülmesin” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *