ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

MHP milletvekillerine kendi partilileri bile oy vermedi

MHP milletvekillerine kendi partilileri bile oy vermedi
YAYINLAMA: 19 Mayıs 2021 / 15.13
GÜNCELLEME: 19 Mayıs 2021 / 15.13
MHP’de milletvekilleri döküldü, il başkanı ilk 10’a bile giremedi...

MHP’de milletvekili aday adaylığı için başvuran 25 partili için teşkilat yoklaması yapıldı. MHP’nin yeniden aday adayı olan milletvekilleri Mehmet Ay, Hanifi Tiryaki ve Ali Özdemir partililerden kırık not aldı. Yaklaşık 700 delege ve yöneticinin oy kullandığı seçim sonucunda muhasebeci Mustafa Erzin 331 oy alarak ilk sıraya yerleşti, ikinci sırayı 322 oy ile Numan Durak Aksoy, üçüncü sırayı 283 oy ile Hüseyin Avcı aldı. MHP’li milletvekilleri arka sıralara yerleşirken, il başkanı Süleyman Uçan ilk ona giremedi.

MHP Gaziantep teşkilatı tarafından hafta sonu 25 milletvekili aday adayı arasında yapılan teşkilat yoklamasında 700 partili oy kullandı. En fazla oyu atarak ilk sıraya yerleşen muhasebeci Mustafa Erzin, yaklaşık 10 yıldan bu yana partinin yönetim kurullarında görev yaptığını belirterek, sonucun kendisi için sürpriz olmadığını açıkladı.

Erzin, bunun bir nöbet değişimi olduğunu söyledi. Bu arada mevcut milletvekillerinden Ali Özdemir 4. sıraya yerleşebilirken, diğerlerinin arka sıralarda gelmesi dikkat çekti. İl Başkanı Süleyman Uçan ise 19’uncu sıraya kadar geriledi. Güneydoğubirlik Genel Müdürü Vakkas Korkmaz da 16. sırada kendine yer bulabildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *