ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Mezarlık- KÜSGET arasındaki 6 şeritli yolun toprak hafriyatına başlanacak

Mezarlık- KÜSGET arasındaki 6 şeritli yolun toprak hafriyatına başlanacak
YAYINLAMA: 22 Aralık 2020 / 13.24
GÜNCELLEME: 22 Aralık 2020 / 13.24
Nurdağ - Sakçagözü arasındaki 40 km’lik bozuk yol üç ay içinde bitirilecek

Karayolları 5. bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre Nuhdağ -Sakçagözü arasındaki 40 kilometrelik bozuk karayolu üç ay içinde bitirilerek hizmete yeniden sunulacak. Üç aylık onarım devresi içinde taşıtlara Fevzipaşa üzerindeki eski yoldan geçit verilecek.

Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü yetkililerine Mezarlık - KÜSGEM arasındaki üç gidişli, üç gelişli altı şeritlik yolun ne zaman yapılacağı konusundaki sorumuz ise şöyle cevaplandı:

“KÜSGET’i şehre bağlayan altılı şeridin yapımı için çok az ödenek konuldu. Bu yıl ancak burasının toprak hafriyatını yapabileceğiz. Toprak hafriyatı için yeterli makina parkımız burada mevcut.

Toprak hafriyatına başlayabilmemiz için trafiğin devamını sağlamamız gerek. Bunun için de KÜSGEM önünden geçen yolun 3 kilometrelik yeni yol yapımı ile Yavuzeli yoluna bağlanması gerekiyor. Çalışmalarımızın ilk etabını burası teşkil edecek. Trafik akımı buradan sağlandıktan sonra altı şeritli yolun toprak hafriyatını yapacağız, ödenek güçlüğü çekmediğimiz ilk fırsatta da yolu tamamlayarak hizmete sokacağız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *