ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Meydana getirilen onarım bakım ekipleri devlete 50-60 milyon kazandıracak

Meydana getirilen onarım bakım ekipleri devlete 50-60 milyon kazandıracak
YAYINLAMA: 05 Mart 2021 / 13.45
GÜNCELLEME: 05 Mart 2021 / 13.45

Geçen yıl okulları onaran ekip 30 milyonluk iş yapmıştı. Yetkililer tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre geçen yıl devlete 30 milyon lira kazandıran Milli eğitim bakım ve onarım ekipleri bu yıl da 50- 60 milyon liralık iş yapacak. Geçen yılda il merkezindeki okullarda çalışan ekipler bu yıl ilçelere de gidecek.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından endüstri meslek lisesindeki teknisyen ve öğretmenlerden oluşturulan onar kişilik ekipler geçen yıl tüm okulların kırılan kapı, çerçeve, tuvalet muslukları ve çatılarını elden geçirerek devlete 30 milyon lira kazandırmıştı. Bu yıl da kurulan ekip önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek. Geçen yıl şehir merkezindeki okullarda görev yapan ekipler bu yıl ilçelere de gidecek. Yıkılmaya yüz tutan binalardaki kiremit ve diğer malzemelerden de yararlanılarak hem bunların çürümesi engellenecek, hem de malzeme alınması için yeni masraf kapısı açılmayacak.

Milli Eğitim onarım ekiplerinde marangoz, demirci, kaynakçı ve musluk onarımcıları ile birlikte onar kişiden oluşacak. Milli Eğitim Müdürlüğü şimdiden hangi okulda ne gibi tamirata ihtiyaç duyulduğunu belirleyen bir tamir, onarım listesi hazırladı. Bu arada okulların temizlik durumları ile okul yöneticilerinin verimliliğiyle ilgili çalışmaları da yapmaktadır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *