ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Meyan şerbeti sağlıklı olmak kaydıyla satılabilecek

Meyan şerbeti sağlıklı olmak kaydıyla satılabilecek
YAYINLAMA: 02 Mart 2021 / 14.08
GÜNCELLEME: 02 Mart 2021 / 14.08
Pis şerbet satanların bildirilmesi istendi. Belediye tarafından yapılan açıklamadan öğrenildiğine göre meyan şerbeti sağlık şartlarına uyulmak kaydıyla ve yapılan şerbetin belediye kimyagerliği tarafından kontrolü koşuluyla serbest bırakıldı. Konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Vatandaşlarımın meyan kökü şerbetine olan ilişkilerini ve içilmesi ile sağlıklarının korunduğuna inançlarını düşünerek meyan kökü şerbet satışı bazı şartların yerine getirilmesi ile serbest bırakılmıştır.

Meyan kökü şerbetçiliğinin meslek olarak seçmiş vatandaşlarımın da ekmek kapılarını açık tutmak için mesleklerini icra edebilmeleri için aşağıdaki uygulamaları aynen yapmaları gerekmektedir.

Uyulacak hususlar:

Meyan kökü şerbeti imalathaneleri Belediye sağlık müdürlüğü ve kimyageri tarafından görülecek imalathanede kurutma, yıkama ezme, savunma, soğutma ve satış birimleri olarak meyan kökünü ayak ile ezmek kesinlikle yasaktır. Şerbetin içerisine buz atmakta yasaktır. Özel kaplara konmuş buz atmak veya buzdolaplarında soğutma yapılacaktır. Soğutma işi zamanında özel soğutma cihazları ile de yapılacaktır.

Kimyahaneye imalatçılar her gün numune getireceklerdir. Verilenrin raporu alındıktan sonra satışını yapacaklardır. Şerbet üretiminde şehir suyu kullanılacaktır. Kuyu suyu kullanmakta yasaktır. Satıcıların güğümlerini Belediyeye mühürleterek satış belgesi alacaklardır. Belge 1500 TL karşılığında verilecektir.

Satıcılar kalaylı madeni kase veya su bardağı kullanacaktır. Satıcının bardakları deterjanlı su ile yıkayıp temiz su ile de durulaması zorunludur. Düğümlerdeki meyan kökü şerbeti içine çıplak buz atılmayacak kapaklı kaplardaki buz atılacaktır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *