ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Mevsimin açılması dolayısıyla ihracat fiyatları açıklandı

Mevsimin açılması dolayısıyla ihracat fiyatları açıklandı
YAYINLAMA: 18 Temmuz 2022 / 17.22
GÜNCELLEME: 18 Temmuz 2022 / 17.22
Canlı hayvan ihracat mevsimi pazartesi açılıyor

Kırmızı petrol olarak canlandırılan canlı hayvan ihracatı yurdumuza büyük oranda döviz girdisine neden oluyor. Bu sebepledir ki canlı hayvan ihracatında karşılaşılan güçlüklerin önlenmesi, çeşitli sorunların çözümlenmesi için Vali Fikret Koçak başkanlığında Ticaret ve Sanayi Odasında sık sık toplantılar yapıldı. Çözüm ne için tespit edilen konular bakanlıklara iletildi. Hayvan ihracatlarının sorunlarını Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Batallı da büyük bir hassasiyet göstererek eğildi.

Canlı hayvan ihracatı mevsiminin açılması dolayısıyla ihracat fiyatları tespit edilerek açıklandı.

Konuyla ilgili olarak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Hayvan ihracat fiyatlarını belirleyen yazılı açıklama şöyle:

1981-1982 İhraç sezonlarında ülkemizde genel canlı hayvan ihracatının yüzde ellisini gerçekleştiren şehrimizden konuyla ilgili sayın Valimiz Fikret koçak, Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ve Ticaret Bakanlığının yardımları ile 18 Mayıs 1983 tarihinde başlayacak olan yeni askeri ihraç fiyatları aşağıda gösterildiği şekilde tespit edilmiştir.

  1. Canlı koyun asgari ihraç fiyatı komisyonsuz net 2150 ton dolar
  2. Canlı kıl keçi askeri ihraç fiyatı komisyonsuz net 1750 ton dolar
  3. Canlı sığır askeri ihraç fiyatı yerli ırk için komisyonsuz net 1450 ton dolar, melez ırklar için 1500 ton dolar olarak tespit edilmiştir.

Ayrıca canlı hayvanın alınarak fon miktarı değişmemiş olup küçükbaş 1200 TL, büyükbaş 400 TL, olarak geçerliliğini muhafaza etmektedir.

Gaziantep Ticaret ve Sanayi Odası

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *