ANASAYFA arrow right Ekonomi

Mevduat faizlerinde 20 ayın en hızlı artışı yaşanıyor

Mevduat faizlerinde 20 ayın en hızlı artışı yaşanıyor
YAYINLAMA: 10 Ocak 2021 / 17.59
GÜNCELLEME: 10 Ocak 2021 / 19.56
Merkez Bankası'nın faiz artışını takiben mevduat faizlerinde yükseliş var. Merkez Bankası verilerine göre üç aya kadar vadeli mevduatlarda ortalama faiz yüzde 18'in üzerine çıktı.

Mevduat faizlerinde yükseliş ivmesi hız kazandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz artışını takiben mevduat faizlerinde yükseliş ivmesi görülüyor. TCMB verilerine göre üç aya kadar vadeli mevduatlarda ortalama faiz yüzde 18'in üzerine çıktı.

Merkez Bankası'nın verilerine göre, üç aya kadar vadeli mevduatlarda ortalama yıllık faiz yüzde 18,18'e yükseldi. Bir önceki haftaya göre aynı vadeli mevduatlarda faiz 1,45 puan artmış oldu. Böylelikle üç aya kadar vadeli mevduatlarda ortalama faiz Nisan 2019'dan bu yana en hızlı yükselişini gerçekleştirdi.

Verilere göre, bir aya kadar vadeli mevduatlarda ortalama yıllık faiz yüzde 16'nın üzerine çıkarken, altı aya varan vadeli mevduatlarda ortalama faiz de yüzde 17,42'lere kadar yükseldi.

TCMB, aralık ayında ekonomistlerin 150 baz puanlık beklentisine karşın 200 baz puan faiz artışıyla politika faizini yüzde 17 seviyesine çıkarmıştı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *