ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Mevcut yasalarla orta vadede çözüm imkansız

Mevcut yasalarla orta vadede çözüm imkansız
YAYINLAMA: 25 Nisan 2021 / 17.00
GÜNCELLEME: 25 Nisan 2021 / 17.00
Siyasi kadroların değişmesinin köklü gelişmeyi, kalkınmayı, verimli bir büyümeyi hedefleyen bir anlayışa yönelik olmadıkça ülke sorunlarının kısa ve orta vadede çözümünün imkansız olduğu bildirildi.

Milli Prodüktivite Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Yener, mevcut Seçim ve Siyasi Partiler Yasası ile yeni bir erken seçim dönemine girilmesinin önemli endişe ve belirsizlikleri de beraberinde getireceğini açıkladı. Ülkenin içinde bulunduğu gelişim ve değişim sürecinde, ihtiyaç olan en önemli hususun güçlü bir siyasi otorite ve siyasi irade olduğunu söyleyen Yener. “Geçirdiğimiz koalisyon dönemleri yönetimde bir uzlaşma bilincini yerleştirmiş ise de, istikrarın temininde yeterli olmamıştır. Zira, program ve yöntem farklılıkları bulunan siyasi partilerin iktidar anlayışları da farklı olduğundan, görülen uzlaşıya rağmen beklenen iyileşme sağlanamamıştır.

Türkiye'nin iyi yönetilmediği hususu, büyük çapta toplum kesimlerinin ortak kanaatidir. Siyasi kadroların değişmesi, köklü gelişmeyi, kalkınmayı, verimli bir büyümeyi hedefleyen bir anlayışa yönelik olmadıkça ülke sorunlarının kısa ve orta vadede dahi çözümü mümkün olmayacaktır” diye konuştu.

MPM Yönetim Kurulu Başkanı Yener, her alanda olduğu gibi politikada da verimlilik olması gerektiğini söyleyen Yener, “Politikacının özgür iradesi ve davranışı ile önce yaşam biçimi olarak verimliliği kendi kişiliğinde benimsemesi halinde, bunu bir ilke olarak partileşme, liderlerine ve giderek ülke yöneticilerine yansıtacağına inanıyorum. Kişisel ve kitlesel başarı, ancak verimlilikle sağlanabilecektir" dedi. Güngör Yener sözlerini şöyle noktaladı: “Günümüz şartlarında ideal bir politikacı profili tespiti mümkün değil. Zira, yeni bir dünya anlayışı içinde bölünmüşlük, bağnazlık, radikal anlamda bağlılık, şeklindeki oluşmalar ideallik ölçüsüne imkan tanımamaktadır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *