ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Mevcut yasalarla halkın iradesi sandığa yansımaz

Mevcut yasalarla halkın iradesi sandığa yansımaz
YAYINLAMA: 28 Mayıs 2021 / 14.26
GÜNCELLEME: 28 Mayıs 2021 / 14.26
Seçimin ertelenmesinin ülke açısından olumsuz sonuçlar doğuracağı ifade edilirken, 4 Kasım sabahı yeni bir seçim tartışmasının başlayabileceğine dikkat çekildi. Siyasi Partiler ve Seçim Yasası değiştirilmeden barajın düşürülmesinin yanlış olduğu vurgulandı.

Kalite Derneği Başkanı Ali Peri, ANAP Lideri Mesut Yılmaz’ın bu alandaki çabasını takdirle karşıladığını belirterek, parlamentodaki diğer liderlerin de aynı çaba ve özveri içerisinde olması gerektiğini ifade etti. Peri, 3 Kasım seçiminin bir baskın seçim olduğunu da belirterek, 4 Kasım’da yeni bir seçim söyleminin konuşulacağına ve mevcut milletvekilleri emekli olduktan iki yıl sonra tekrar seçime gidileceğine dikkat çekti.

ANAP lideri Yılmaz’ın “Partimin barajı aşıp aşmaması, benim milletvekili seçilip seçilmemem önemli değil önemli olan Türkiye’nin AB’ye kabul edilmesi” sözlerini değerlendiren Ali Peri, ülkesini ve insanları seven her kesin söylemesi gereken sözler olduğunu belirtti. Peri, “Yılmaz’ın açıklamalarını doğru buluyorum. Kendisini bu konuşmalarından dolayı kutluyorum. Önemli olan ülkenin menfaati. Yılmaz da bunu vurguluyor. Seçile-meme veya partisinin barajı aşamaması pahasına da olsa Türkiye’nin AB’ye girmesinin daha önemli olduğunu belirtiyor. İnsan olan herkesin aynı düşüncede olması gerek. Çünkü AB Türkiye için son derece önemli. Türkiye’nin her alanda kaderini değiştirecek. AB’ye tarihte ilk kez bu kadar yaklaşan ülkemiz için herkes gerekli çabayı kendi çaplarında göstermelidir” dedi.

Kasım’da yapılacak seçimin erken seçim değil, baskın seçim olacağını söyleyen Peri, “Siyasi Partiler ve Seçim Yasası değişmeden apar topar seçime gidilmesi yanlış. Sanki mirasçıdan mal kaçırılıyor gibi seçim kararı alındı ve sonra da ertelemek istiyorlar. Bu aşamadan sonrada seçimlerin erteleneceğine ben ihtimal vermiyorum. Artık geriye dönüş olmaz. Ok yaydan çıktı. Seçimin ertelenmesi ekonomiyi olumsuz etkiler” dedi.

Siyasi partilerde genel başkanlık, hatta başbakanlık yapanların bile parti değiştirdiğini hatırlatan Peri, bunların siyasi etik açısından hoş olmadığını, mevcut yasalar yürürlükte olduğu takdirde iki yıl sonra Türkiye’nin tekrar seçime gidileceğini hatırlatan Peri, “İki yıldan önce seçim olmaz, çünkü milletvekilleri emekliği hak ettikten sonra seçim ister. Bu seçimde olduğu gibi gelecek seçimlerde de bu yasalarla halk iradesi sandığa yansımaz. Halkın zaten yüzde 60-70’i kararsız. Bu kadar kararsızın olduğu bir dönemde halkın seçime hazır olduğu söylenemez. Ama bu seçim yapılmalı” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *