ANASAYFA arrow right Yaşam

Mevcut vekillerin çoğu 2023’te yeniden aday gösterilmeyecek

YAYINLAMA: 09 Eylül 2022 / 14.37
GÜNCELLEME: 09 Eylül 2022 / 14.37
AKP’nin 2023 seçim stratejisinde eş, dost, akraba ilişkisinin gözetilmeyeceği, mevcut vekillerin çoğunun da önümüzdeki seçimlerde aday gösterilmeyeceği iddia edildi.

AKP Genel Merkezinin TBMM’deki partili milletvekillerini mercek altına aldığı, performansı ve profili düşük milletvekillerinin seçimlerde yeniden aday gösterilmeyeceği iddiası gündeme geldi. Bu kapsamda parlamentodaki mevcut AKP'li milletvekillerinin büyük çoğunluğunun 2023’te yeniden aday olmayacağı ileri sürüldü.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 seçimleri için bazı AKP’li kurmaylarla geçen haftalarda “olağanüstü” toplandığı ve başta seçim beyannamesi olmak üzere partinin seçimlerde uygulayacağı stratejileri görüştüğü öğrenildi. Bu kapsamda AKP Genel Merkezinde milletvekili aday listeleri üzerinde çalışmak üzere komisyon kurulduğu belirtildi.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun kulis haberine göre komisyon, 2023 adayları için bazı kriterler belirleyecek. Buna göre AKP, diğer seçimlerden farklı olarak bu kez “parti değil, aday kimliğini” ön planda tutacak. Geçmiş seçimlerde aday isimlerden çok parti kimliğinin öne çıktığı, adayların da parti kimliğine güvendiği ifade edilirken bu kez AKP’nin adaylar üzerinden ilerleyen bir strateji kurmak istediği kaydediliyor. Bu nedenle parti yönetiminin, illerde ön plana çıkan, yurttaşın sevdiği, güven duyabileceği, halkla bire bir temas edebilecek, diyaloğa açık, halkın sorunlarını yerinde tespit edip, çözüm üretebilecek isimleri aday göstermeyi hedeflediği aktarıldı. Ayrıca 2023 seçimlerinde eş, dost, akraba ilişkisinin de gözetilmeyeceği ifade edildi.

‘2019’ FORMÜLÜ

AKP’nin 2019 yerel seçimlerinde belediye başkan adaylarını belirlerken “aday stratejisi” izlediği, 2023 genel seçimlerinin de “aynı strateji üzerinden yürütüleceği” kaydedildi.

AKP’nin ayrıca TBMM’deki mevcut milletvekillerini de mercek altına aldığı öğrenildi. Parti yönetiminin, vekillerin Meclis performanslarını değerlendirdiği, TBMM’de performansı ve profili düşük milletvekillerinin seçimlerde yeniden aday gösterilmeyeceği ifade ediliyor. Bu kapsamda değerlendirme yapıldığında ise parlamentodaki mevcut milletvekillerinin büyük çoğunluğunun 2023’te yeniden aday olmayacağı ileri sürülüyor. Mevcut vekillerin değerlendirmelerinin yer aldığı raporlar da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaşılacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *