ANASAYFA arrow right Güncel

Mevcut ağaç dokusunun, yapı yapmak adına yok edilmesi kabul edilemez

YAYINLAMA: 27 Eylül 2022 / 22.25
GÜNCELLEME: 27 Eylül 2022 / 22.25
5. Zırhlı Tugay arazisinde yaşanan ağaç kıyımına kentteki Sivil Toplum Kuruluşlarından tepki gelmeye devam ediyor

TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Aslı Ölçal Tezel, “Bu kent hepimizin, gelecek kuşaklara, çocuklara ve torunlarımıza yaşanabilir bir Gaziantep bırakmak istiyorsak, 5. Zırhlı Tugay Arazisini, Dülükbaba Ormanı ile birleştirerek Kent Ormanı yapmalıyız” dedi.

‘Daha yeşil bir Gaziantep için yeni ağaçlar dikelim. Ancak mevcut ağaçlarımıza da sahip çıkalım’ çağrısında bulunan Tezel, “Gaziantep halkı adına TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu olarak 5. Zırhlı Tugay arazisinin yapılaşmaya açılmasına karşı açılan dava kazanılmıştı. Mahkeme dava kararını bile açıklamamışken Gaziantep Büyükşehir Belediyesi aynı alanda imar planı değişikliğini meclisten geçirerek bölgenin yapılaşmaya açılmasındaki ısrarını sürdürdü” açıklamasını yaptı.
Dülükbaba dahil Tugay arazisi içerisindeki yeşil alanlar ciddi tehdit altında

Tezel, “Hukuk tanımayan bu ısrarın akabinde hava fotoğraflarından da görüldüğü üzere söz konusu arazi içerisinde çok sayıda ağaca kıyılmıştır. Bölgenin yapılaşmaya açılması konusunda Mahkeme kararıyla tasdik edilen tespitlerimizin ve kaygılarımızın ne denli haklı olduğunu bir kez daha görmüş bulunmaktayız. Tugay arazisinin yapılaşmaya açılmasının şehrimiz adına telafisi mümkün olmayacak kayıplara neden olacağını belirtmiştik. Mevcut ağaç dokusunun yapı yapmak adına yok edilmesi asla kabul edilemez.  Tek bir ağacımıza bile gözümüz gibi bakmamız gerekirken bu durum gösteriyor ki Dülükbaba dahil Tugay arazisi içerisindeki yeşil alanlar ciddi tehdit altında” uyarısında bulundu.
Doğanın korunmasının kararlılıkla takipçisi olacağız

Meslek Odalarının, STK’ların, kent halkının ve yargının uygun görmediği bu planın bir an önce uygulamadan kaldırılarak hatalı uygulamaların önüne geçilmesi gerektiğini dile getiren Tezel, “Bu hususta Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden beklentimiz, ’Daha Yeşil bir Gaziantep’ anlayışıyla çelişen yanlış uygulamalardan dönülmesi adına gerekli duyarlılığı göstermesi. TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu olarak, şehrimizin daha yaşanabilir olması adına bilimin ve tekniğin ışığında, doğanın korunmasının kararlılıkla takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz” ifadelerine yer verdi. Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *