ANASAYFA arrow right Dünya

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar, don ve sis uyarısı

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar, don ve sis uyarısı
YAYINLAMA: 11 Kasım 2021 / 15.31
GÜNCELLEME: 11 Kasım 2021 / 15.31
Meteoroloji'nin 11 Kasım perşembe günkü hava durumu raporuna göre, ülke genelinde kuvvetli rüzgar, sis ve don bekleniyor. Meteoroloji tarafından vatandaşların oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılar yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Iğdır, Bitlis, Van ve Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak, Ağrı ve Hakkâri çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzey, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde pus, yer yer sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Yapılan açıklama şöyle:

Rüzgarın, Marmara'nın güneyi, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz ile İç Anadolu’nun güney ve doğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yurdumuzun iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin edildiğinden, zirai faaliyetlerin devam ettiği bölgelerde çiftçilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *