ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Mesleki eğitimde kalite yükseltilecek

Mesleki eğitimde kalite yükseltilecek
YAYINLAMA: 15 Ağustos 2021 / 17.11
GÜNCELLEME: 15 Ağustos 2021 / 17.11

Fransa ve Danimarka Eğitim Bakanlığı yetkilileri, Mesleki Eğitim Güçlendirme Projesi kapsamında aralarında Gaziantep’in de bulunduğu 4 kentte eğitim çalışması yapacak. OSB Başkanı Akif Ekici, Milli Eğitim Bakanlığı’na yardımcı olmak amacıyla Fransa ve Danimarka eğitim yetkililerinin Mesleki Eğitimi Güçlendirme Projesi kapsamında bu çalışmayı başlattığını belirterek, bu kapsamda uzmanların dün OSB’de incelemelerde bulunduklarını açıkladı.

Antalya’da turizm, Van’da hayvancılık, Trabzon’da tarım, Gaziantep’te ise sanayiye yönelik eğitim çalışmaları yapılacağını belirten Ekici, “Meslek eğitimi adı altında eğitim bilgilendirme çalışması yapılacak. Bu nedenle çıraklık eğitimi KÜSGET’te, sanayi eğitimi ise OSB’de verilecek. Eğitimleri Meslek Yüksek Okulu Projesi ile bütünleştireceğiz. Proje 2-3 yıl içerisinde tamamlanacağı için önümüzdeki yıl 2003 Ağustos ayında şartlan uygun olan 60-80 kişi Danimarka’da 2 yıl eğitim ve diploma aldıktan sonra yurda dönecek” dedi.

Ekici, “ Belirlenecek dalda eğitim alan bu kişilerin masrafını gidecekleri ülkeler karşılayacak” diye konuştu. Gaziantep’e gelen Milli Eğitim Bakanlığı ve yabancı ülkelerin eğitim uzmanları OSB’de incelemede bulundu. Gelen heyetle bir süre görüşen OSB yetkilileri aralarında bir de protokol imzaladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *