ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş yapılacak

Meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş yapılacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2021 / 14.48
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2021 / 14.48
Teknolojide yaşanan hızlı değişim ve gelişme, pazarın küreselleşmesi, iletişimin artması, bilgi alışverişinin ye ulaşımın kolaylaşması, serbest ticaret engellerinin kaldırılması yönündeki gelişmelerin ülkelerin ulusal ekonomilerini etkileyerek, rekabeti ön plana çıkardığına dikkat çekildi.

Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Özmermer, ülkemizde uluslararası rekabet koşullarına uyum sağlayabilecek, mal ve hizmetlerin üretilmesinde görev alacak iş gücünün yetiştirilmesinde farklı yaşamlara ihtiyaç olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Bu nedenle 5 yıllık kalkınma planında konuya ilişkin önlemler alınarak, meslek liselerinden meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş hakkı getirildiğini, daha fazla öğrencinin mesleki eğitimden yararlanması amacıyla gerekli çalışmaların yapıldığını ifade eden Özmermer, “Bu çalışmalar kapsamında İbrahimli Mevkii’nde Ticaret Meslek Lisesi açıldı.

Hayırsever işadamı İbrahim Akınal tarafından yaptırılan lise binası 2002-2003 Eğitim Öğretim yılında Aysel-İbrahim Akınal Anadolu Meslek Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesi adı ile eğitim öğretime açılacak. Geçen yıl geçici olarak Karataş Mevkii’nde Emine Konukoğlu Lisesi’ne yerleştirilen Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’nin adı geçen binaya nakledilmesi için valilik makamı ile Akınal, arasında ek protokol yapıldı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *