ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Meslek Vergisi tahsilatına 1 Nisan’da başlanıyor

Meslek Vergisi tahsilatına 1 Nisan’da başlanıyor
YAYINLAMA: 27 Kasım 2020 / 20.37
GÜNCELLEME: 27 Kasım 2020 / 20.37
Belediye tarafından yapılan açıklamadan öğrenildiğine göre Meslek vergisi tahsilatına 1 Nisan’dan itibaren başlanacak. Mükelleflerin yığınak yapmasını önlemek ve güçlük çekmemeleri için Belediye yakınındaki bankalara meslek vergisi yatırabilecekler.

Konuyla ilgili olarak Belediye tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: “2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca Belediyemizce tahsil edilecek Meslek Vergisi Beyannamesini vermiş bulunan mükelleflerimizin tahakkuk hazırlanmış ve 1 Nisan 1982 tarihinden itibaren tahsilatına başlanacaktır. Beyanname vermiş olan mükelleflerin vergi tahakkuk fişlerini Belediyemiz Gelir Müdürlüğünden alacaktır.

Meslek Vergisi mükelleflerinin Belediyemiz tahsilat şubesi önünde birikimlerini önlemek ve vergilerinin kolay bir şekilde ödenmesini temin etmek amacıyla Belediyemiz civarında bulunan Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar ve Emlâk Kredi Bankası pazaryeri şubelerine yatırabilmeleri için ilgili bankalarla anlaşmaya varılmıştır.

Bugüne kadar beyanname vermemiş olan Meslek Vergisi mükelleflerinin kontrotuna 1 Nisan’dan itibaren Belediyemiz vergi kontrol ekipleri tarafından başlanacak ve beyanname vermemiş olanlar tespit edildiğin de haklarında Vergi Usul Kanunu hükümleri uygulanacaktır.

Beyanname vermemiş bulunan mükelleflerin beyannameleri 15 Nisan 1982 tarihine kadar Belediyemiz Gelir Müdürlüğünce alınacaktır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *