ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Meslek Vergisi cezasız alınacak

Meslek Vergisi cezasız alınacak
YAYINLAMA: 23 Ocak 2022 / 19.04
GÜNCELLEME: 23 Ocak 2022 / 19.04
Meslek Vergisi beyannamesinin alınması için beş büro kuruldu. 20 Haziran’dan itibaren tüm esnaf kontrole tabi tutulacak.

Belediye Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ne öğrenildiğine göre 1981 yılından bu yana belediye meslek vergisini ödemeyenler 1 Haziran’a kadar kurulan beş büroya başvurarak beyannamelerini verdikleri takdirde, geçen yıllara ait meslek vergilerini %10 cezası alınmayacak.

Esnaf meslek vergisi beyannamelerini bu ayın sonuna kadar Karşıyaka, Suburcu, Kozan, Şehreküstü zabıta karakollarında kurulan bürolarla, belediyedeki merkez yapı kontrol şubelerini verecekler.

Belediye meslek vergilerinin cezadan affı ve yapılacak kontrollerle ilgili olarak belediye başkanı Ahmet Turan Ertuğ tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“1 Temmuz 1981 tarihinden itibaren uygulanmakta olan meslek vergisini bir kısım esnaf tarafından ödenmediği ve beyanname verilmediği tespit edilmiştir. Vergi vermek bir yurttaşlık borcudur. Esnafımızın cezalı duruma düşmemesi için beyanname verenlerin vergilerini zamanında ödemelerini, henüz beyanname vermemiş esnafımızın beyanname vermelerini, kendileri tarafından beyanname verildiği taktirde tüm yasal olanaklar kullanılarak af edileceğini, beyanname vermeyenler ise 20 Haziran 1983 tarihinden itibaren tüm esnaf kontrol edilerek, beyanname vermeyen esnaf tespit edildiği taktirde cezalı duruma düşeceklerini önemle duyururum.

Ahmet Turan Ertuğ

Belediye Başkanı

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *