ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Meslek Liseleri yaygınlaştırılmalı”

“Meslek Liseleri yaygınlaştırılmalı”
YAYINLAMA: 17 Kasım 2020 / 13.27
GÜNCELLEME: 17 Kasım 2020 / 13.27

CHP Gençlik Kollan Genel Başkanı Ayhan Açıkalın, üniversitelerin bilim adamı yetiştirilen kurumlar olduğunu söylerken, “Akademik kariyer yapmak isteyen üniversiteye gitmelidir. Türkiye’de meslek liseleri güçlendirilmeden, üniversitelerin anlamı kalmaz ve istikrar sorunu devam eder” dedi.

Gaziantep’e gelerek CHP il ve ilçe gençlik kolları başkan ve üyelerini ziyaret eden CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Ayhan Açı- kalın, il binasında düzenlediği toplantıda okullarda verilen eğitimlerin yetersiz olduğunu belirtirken, “Parti olarak biz diyoruz ki lise birinci sınıfa kadar insanlara eğitimlerini verelim. Lise birden sonra düşündüğü meslek varsa oraya yönlendirelim ve lise eğitimini 4 yıla çıkaralım. Eğer bu noktadan sonra akademik kariyer yapmak istiyorsak, lise birden itibaren akademik kariyer yapmaya başlasın” dedi.

İktidara geldiklerinde vakıf üniversitelerine ayman kaynağı keserek vakıf üniversitelerine aktaracaklarını ifade eden Açıkalın, “İnsanlara paran kadar eğitim al diyemezsiniz. Biz deriz ki; dağdaki çobanla, şehirdeki bir asker ve kaymakamın çocuğu okumak için eşit fırsatlara sahip olmalı. Biz bunu amaçlıyoruz.

Devlet üniversitelerindeki ve liselerdeki eğitim seviyesini özel üniversite ve lise seviyesine getirmeye mecburuz. Eğitimi bir not ilişkisi halinden çıkarıp bir öğrenme ilişkisine sokacağız. Türkiye’yi bir bütün olarak görmek lazım. Ben falanca kişiye eğitim götürmem, filancaya hizmet vermem anlayışı olmamalıdır. Oy oranına göre hizmet olamaz. Güneydoğu’ya eğitim ve hizmet gitmeli. Eğer sen oralara da hizmeti eğitimi götürürsen büyükşehirlere olan göçü de engellemiş olursun” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *