ANASAYFA arrow right Güncel

Meslek camiamızın daha etkin olması için çaba sarf edeceğiz

Meslek camiamızın daha etkin olması için çaba sarf edeceğiz
YAYINLAMA: 10 Mayıs 2022 / 21.06
GÜNCELLEME: 10 Mayıs 2022 / 21.06

Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan Adayı Gaziantep Değişim Grup Başkanı Hikmet Güneş, “Sorunları açık, net bir şekilde ortaya koyacak, çözüm yolları üretecek ve sorunlarımızı tüm platformlarda dile getirecek yönetim anlayışında olacağız.  Burada amaç sadece başkanlık koltuğuna oturmak yönetmek değil. Mükellef veya kurumlar ile meslek mensupları arasındaki sorunların çözümünde oda yönetimi ve meslek camiamızın daha etkin olması için çaba sarf edeceğiz” dedi.

“İlgili bakanlıklar, paydaşlarımız ve üst birliğimiz TÜRMOB ile uyum içerisinde ve gerektiğinde sorumluluk alanlarımızda etkin, güçlü ve ilkeli bir yönetim anlayışıyla Gaziantep değişim grubu olarak adayız” diyen Güneş, “Muhasebe mesleğinin, piyasada başarılı bir şekilde faaliyetlerini yürütebilen ve kamu çıkarını koruyan saygı değer ve değerli bir meslek olarak kalabilmesi doğrultusunda mücadele etmekte kararlıyız. Değişim Grubu, iyi ve doğru yönetim kriterlerimiz; kurumsal yönetim, şeffaflık, hesap verilebilirlik, sorumluluk ve liyakat esas alınmalı” açıklamasını yaptı.

Haksız rekabetin önüne geçilmesi için ruhsatlı meslek mensubu seçimi konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ve teşvik edilmesi gerektiğini kaydeden Güneş, “Grup olarak ilkelerimizden, haksız rekabetle mücadele anlayışımızdan, sorunlarımızı paydaşlarla paylaşmaktan, sesimizin sorunlarımızın duyulmasını sağlamak için her zaman hukuki zemininden uzaklaşmadan mücadele ederek bu engelleri aşma ve eksiklikler tamamlamak için çalışacağız. Saygın bir meslek olması için, bu saygınlığa gölge düşüren her kim olursa olsun, neye mal olursa olsun bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan Adayı Gaziantep Değişim Grup Başkanı Hikmet Güneş, konuşmasını şöyle tamamladı: “Mesleğin daha olumlu tanınması, algılanması için odalar ve meslek kuruluşları kamuya ve mükellefe yönelik tanıtıcı yayınlar yapacağız. Meslektaşlarımızın mesleki saygınlığının kazanması, haksız rekabetle mücadele edilmesinden başka bir ihtiyacı bulunmuyor. Meslektaşlarımıza, afaki projelerle, hayali sözler ve vaatlerle değil, somut ayağı yere basan çözümler ve mesleki sorunlarla en iyi mücadele edebilecek olmamızdan dolayı grup olarak adayız. Seçimlere girerken, grubumuza yakışan şekilde ilkeli ve meslek etik ve ahlakından vazgeçmeden üyelerimizle görüşmelerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu yola çıkarken anlayışımız meslek için varız ve bu yolda yürüyeceğiz ve yürümeye devam edeceğiz. Bizlerde mesleğe gönül veren, haksız rekabetten ve mesleki saygınlığımızın olmadığından yakınan, her şeye rağmen ne olursan ol gel bizim gruba oy ver anlayışının dışında hareket ederek, yanlışa dur diyecek, yanlışta ısrar etmeyecek meslek mensuplarının destekleriniz bekliyoruz.” Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *