ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Mesleği olmayan insanlar gazetecilik yapıyor”

“Mesleği olmayan insanlar gazetecilik yapıyor”
YAYINLAMA: 28 Nisan 2021 / 14.23
GÜNCELLEME: 28 Nisan 2021 / 14.23
Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin 18. Genel Kurulu yapıldı. Abdullah Kocaman ve Atilla Karaduman’ın başkanlıklarında iki ayrı liste ile gidilen genel kurulda kullanılan oyun 86’sını Kocaman, 31 ’ini Karaduman aldı.

Son 10 yıl içerisinde kartel medyasının Anadolu basınını olumsuz etkilediğini hatırlatan Kocaman, “Yerel basın çok zor şartlar altında faaliyetini sürdürüyor. Ancak her meslekte olduğu gibi basında da bir yozlaşma var. Bugün gazetelerin yazdığı haberlerin inanılırlığı, güvenilirliği kalmadı. Toplumdaki saygınlığı yok edildi. Şantaj aldı başını gidiyor.

Mesleği olmayan insanlar gazetecilik yaparak asıl mesleği gazeteci olanları zor durumda bırakıyor. Buna ne haklan var, herkes mesleğini yapsın. Bizi sıkıntıya sokmasınlar. Zaten yarın basın kanunu çıktığında bu insanlar zor durumda kalacak. Gazete bir bombadır, mesleği olmayan insanlar bunu yaparsa bir-gün elinde patlar. Mesleği olmayanlar bu işe heves etmesin, kendi işini yapsın. Her türlü tehdit ve şantaj ve çirkin haberlerin karşısında olacağım ve gerektiğinde yetkili kurullara bunları çekinmeden bildireceğim. Sektöre kalite gelmesi için uğraş vereceğim” diye konuştu.

Kongreye Vali Vekili Mehmet Kurtoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, ANAP ve AK Parti il başkanları, ilçe başkanları ve Kalite Derneği Başkanı Ali Peri ile çok sayıda gazeteci katıldı. Cemiyet başkanlığına yeniden aday olduğunu bildiren Kocaman, kongrelerin bir sınav olduğunu, bunun sonucuna herkesin katlanması gerektiğini açıkladı.

Yapılan açılış konuşmasından sonra söz alan Vali Vekili Mehmet Kurdoğlu, her gazetecinin bir öğretmen, her gazetenin de bir eğitim kurumu olduğunu belirterek, iletişim araçları arasında basının en önemli ikna aracı olduğunu kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan ise yerel basının mevcut koşullarda yaşamasının çok zor olduğunu belirterek, “Basın bir takım kısıtlı kaynaklarla yaşamını sürdürüyor. Aslında basın kendi kaynağını yaratıp başkasına muhtaç olmadan görev yaparsa, çok başarılı olur, daha iyi hizmet yapar ve kamuoyunu bilgilendirir, olaylara objektif yaklaşır. Ancak bugün bunu göremiyoruz.

Örneğin 13 yıldır belediye başkanı olarak görev yapıyorum ve bu süre içerisinde sürekli eleştirildim. İyi de yapılsa kötü de yapılsa hep eleştirildik. Hizmete ya siyah ya da beyaz denildi. Basının görevi bu değil ki. Mesaj doğru olmalı haber doğru olmalı. Duygusal kin ve nefrete dayalı habercilik olmaz. Benimle sorunu olan benimle uğraşsın ama kurumu yıpratılmasın, küçük düşürülmesin. Halkın yerel basına ihtiyacı var. Kent için doğru olanı yapın ve yazın” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *