ANASAYFA arrow right Güncel

Meşaleyi Gaziantep’ten yakacağız

Meşaleyi Gaziantep’ten yakacağız
YAYINLAMA: 14 Mayıs 2020 / 20.18
GÜNCELLEME: 15 Mayıs 2020 / 14.02
2015 yılında 7 kişinin bir araya gelerek kurduğu Kamu ve Belediye Yerel Hizmet İşçileri Sendikası’nın Gaziantep başta olmak 10 ilde teşkilatlanma çalışmaları devam ediyor

Türkiye ve Gaziantep’te yeni bir vizyon ve misyon oluşturacaklarını belirten Kamu ve Belediye Yerel Hizmet İşçileri Sendikası Gaziantep Bölge Başkanı Önder Sevlü, “Yerel İş Sendikası olarak her zaman 7 gün 24 saat işçinin yanında olacağız.  Genel Başkanımız Mehmet Miroğlu’da Gaziantepli olduğundan dolayı meşaleyi Gaziantep’ten yakacağız” dedi.

Gaziantep başta olmak üzere 10 ilde teşkilatlanma devam ediyor

2015 yılında kurulan sendikanın bu zamana kadar pasif kaldığını ifade eden Sevlü, “Kamu ve Belediye Yerel Hizmet İşçileri Sendikası’nın Olağan Genel Kurulu 29 Şubat tarihinde yapıldı. Olağan Genel Kurul ile birlikte yeni bir döneme girdik. İşçi kardeşlerimizin için hem Gaziantep’te hem de ülke genelinde yeni bir sayfa açıldı. Şu anda Gaziantep başta olmak üzere 10 ilde teşkilatlanma devam etmektedir. Genel Başkanımız tarafından bu görev bana tebliğ edildikten sonra hemen çalışmalara başladık ve 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde Gaziantep Bölge Başkanlığı’nı kurduk. Ancak Koronavirüs nedeniyle herhangi bir çalışma yapamıyoruz. İnşallah Koronavirüs salgının bitmesiyle ve normal sürecin başlamasıyla faaliyetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İşçi kardeşlerimizin sendikamıza büyük bir teveccühü var

Yerel İş Sendikası Gaziantep Bölge Başkanlığı’nı 2 ay gibi kısa bir sürede kurduklarını anlatan Başkan Sevlü, “Aradan 2 ay geçmesine rağmen işçiler kardeşlerimizin çok büyük teveccühüyle karşılaştık. Tabii bu da bizleri mutlu etti. Bizler üzerimizdeki sorumluluğun, yüklendiğimiz vizyon ve misyonun farkındayız. Dolayısıyla bu yolda sadece elimizi değil, gövdemizi taşına altın koyduk. Amacımız Gaziantep’te ve bize bağlanacak illerdeki işçi kardeşlerimizin sorunlarını, sıkıntılarını çözmek, daha refah ve mutlu bir ortamda çalışmalarını sağlamak, özlük, sosyal ve mali haklarını sonuna kadar korumaktır. O nedenle işçileri mutlaka Gaziantep Bölge Başkanlığı’na çay içmeye ve bizleri dinlemeye davet ediyoruz. Sendikamızın ve Bölge Başkanlığımızın kapıları sonuna kadar kendileri açıktır” şeklinde açıklama yaptı.

Gaziantep Bölge Başkanlığı olarak her zaman işçi kardeşlerimizin yanındayız

Yerel İş Sendikası’nın genel iş kolunda faaliyet gösterdiğini vurgulayan Sevlü, Koronavirüsün bitmesi ile birlikte belediyelerde ve kamu kurumlarının genel iş kolunda çalışanlara yönelik çalışmaların yanı sıra ziyaretler gerçekleştirerek, sendikanın amacı, vizyonu, misyonu ve faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yapacaklarının altını çizdi. “696 Kanun Hükmünde Kararname ile beraber kadroya geçen 4D’liler var. Bu arkadaşlarımız yapılacak Toplu İş Sözleşmesini bekliyor. Yetkili sendikalar Toplu İş Sözleşmesi konusunda çok duyarsız kaldı. İşçinin sorunlarını bilmek ve çözmek için işçilikten gelmek lazım. Yerel İş Sendikası Gaziantep Bölge Başkanlığı olarak işçilerin sorunlarını ve sıkıntılarını biliyor ve bu sorunların çözümlerini de biliyoruz. Yerel İş Sendikası Gaziantep Bölge Başkanlığı olarak her zaman işçi kardeşlerimizin yanındayız. Hem özlük hem de sosyal haklarını sonuna kadar korumak ve savunmak için çalışacağız” şeklinde konuşma yaptı. Hüseyin Karataş

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *